Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 18:03

Στις 20:00 ορκίζεται πρωθυπουργός η Βασιλική Θάνου - Δείτε την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Στις 20:00 ορκίζεται πρωθυπουργός η Βασιλική Θάνου - Δείτε την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου πρωθυπουργός μέχρι τις εκλογές - Διαβάστε την ανακοίνωση της Προεδρίας - Υπουργός Οικονομικών ο Χουλιαράκης, Εξωτερικών ο Μολυβιάτης, Εσωτερικών ο Μανιτάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Μακρυδημήτρης - Πληροφορίες φέρουν υπουργό Τουρισμού την Άλκηστη Πρωτοψάλτη!


Περίπου στις 16:30 το απόγευμα της Πέμπτης και έπειτα από σχεδόν δύο ώρες τηλεφωνικών συνεννοήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ολοκλήρωσε τον κύκλο των συνεννοήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας αρνήθηκαν να παραστούν σε ενδεχόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαπιστώνοντας την αδυναμία σύγκλησης του Συμβουλίου, ο κ. Παυλόπουλος προχώρησε τις διαβουλεύσεις με βάση την απόφαση να οριστεί υπηρεσιακή πρωθυπουργός η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
Η κυρία Θάνου θα ορκιστεί πρωθυπουργός στις 20:00 απόψε το βράδυ, αφού λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντολή να προχωρήσει στον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Εις ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα υπουργεία της νέας κυβέρνησης: Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος έχει διατελέσει δύο φορές ΥΠΕΞ της Ελλάδας.
Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να οριστεί ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού θα είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Ωστόσο, η πιο βασική τοποθέτηση θα είναι αυτή του υπουργού Οικονομικών, μια θέση την οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ένας από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής κυβέρνησης κατά τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές τους τελευταίους μήνες.
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ορκιστεί  το πρωί της Παρασκευής.
Περισσότερα στο protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER