Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 16:11

Ντεϊσελμπλούμ: «Η Ελλάδα να προωθήσει νέες μεταρρυθμίσεις σε συνταξιοδοτικό και εργασιακά»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ντεϊσελμπλούμ: «Η Ελλάδα να προωθήσει νέες μεταρρυθμίσεις σε συνταξιοδοτικό και εργασιακά»

«Πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά, νέες μεταρρυθμίσεις πρέπει να σχεδιαστούν (σ.σ. στην Ελλάδα)», δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στο Λουξεμβούργο.Οπως τόνισε, απαιτείται «η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας».

«Eίναι προς το συμφέρον της ελληνικής πλευράς να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις συνομιλίες για το χρέος». πρόσθεσε ο Ντεϊσελμπλούμ.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία θα μετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να παρουσιάσει στους ομολόγους τους τις πολιτικές προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποτιμήσουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος.

Σαπέν: «Η Ελλάδα να υλοποίηση τις δεσμεύσεις της»

«Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις έναντι των πιστωτών της όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε αυτοί να προχωρήσουν στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους της», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Θα πάρουμε τη θερμοκρασία της νέας κυβέρνησης», δήλωσε ο γάλλος υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε πριν τη σύνοδο, προσθέτοντας: «Θέλουμε να δούμε την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Ιουλίου και μέσα στο σωστό χρονικό πλαίσιο».

Όσο ταχύτερα εφαρμοσθεί η συμφωνία, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουν οι πιστωτές να εξετάσουν το βάρος του χρέους, δήλωσε ο Σαπέν, προσθέτοντας ότι το βήμα αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, πριν μπορέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προσφέρει περαιτέρω χρηματοδότηση στην Ελλάδα.

Η συνεδρίαση

Η συνεδρίαση του Eurogroup έχει ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τη λίστα με τα προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να παρουσιάσει στους ομολόγους του τις πολιτικές προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ενώ οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποτιμήσουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, στο πλαίσιο του νέου ελληνικού προγράμματος.

«Είναι το πρώτο Eurogroup μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και οι υπουργοί της ευρωζώνης αναμένουν μια συνέχεια στις κινήσεις του νέου και παλιού Έλληνα υπουργού οικονομικών», σχολίασε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Στο Eurogroup θα παρουσιαστεί η πρώτη λίστα των προαπαιτουμένων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δις. ευρώ. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Ευρωπαίος αξιωματούχος, πρόκειται για έναν κατάλογο άνω των 40 μεταρρυθμίσεων o οποίος «έκλεισε» την περασμένη Παρασκευή στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG).

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στο σημερινό Eurogroup δεν αποκλείεται να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πρέπει να συμφωνηθεί, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών, η δεύτερη λίστα προαπαιτουμένων, η οποία συνδέεται με δόση ύψους 1 δις ευρώ και στην οποία περιλαμβάνεται ο μεγαλύτερος όγκος των μεταρρυθμίσεων που αφορούν τον τραπεζικό τομέα.

Εξάλλου, σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα αφορούν τον τραπεζικό τομέα θα περιλαμβάνονται και στην πρώτη αξιολόγηση, προκειμένου να εκταμιευθεί δόση τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, όπως προβλέπει η συμφωνία της 14ης Αυγούστου.

Πηγή: tanea.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER