Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 22:23

Κουτσούμπας σε Τσίπρα: Ερμηνεύετε το 36% ως έγκριση εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων

Γράφτηκε από την
Κουτσούμπας σε Τσίπρα: Ερμηνεύετε το 36% ως έγκριση εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσανε. Εσείς είχατε μια τον Ιανουάριο, δεύτερη τον Ιούλιο αλλά την τρίτη τον Σεπτέμβριο ο λαός θα σας καταλάβει».

 

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση με οξύτατη κριτική στη φοροεπιδρομή που σχεδιάζεται έκανε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και ανοχή.

Απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία ανέφερε: «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσανε. Εσείς είχατε μια τον Ιανουάριο, δεύτερη τον Ιούλιο αλλά την τρίτη τον Σεπτέμβριο ο λαός θα σας καταλάβει».

Απευθυνόμενος στον κ. Αλέξη Τσίπρα τον εγκάλεσε για τον τρόπο που ερμηνεύει το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. «Δεν έχετε το δικαίωμα να ερμηνεύετε το 36% ως έγκριση εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων. Και σε κάθε περίπτωση από πού έχετε το δικαίωμα να απαγορεύετε στην αντιπολίτευση να κάνει κριτική λέγοντας ότι ο λαός μίλησε; Από πού και ώς πού τώρα δεν θέλετε αντιπολίτευση; Επειδή είστε ο νέος εξουσιαστής;» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Υποστήριξε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης είναι πανομοιότυπες με «τις υποσχέσεις που έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Λόγια του αέρα για ανάπτυξη και καινοτομία».

Χαρακτήρισε προκλητική την ομιλία του πρωθυπουργού λέγοντας «οι εργαζόμενοι έχουν χάσει το μισό βιοτικό τους επίπεδο και αποτελεί πρόκληση να λέει ο κ. Τσίπρας οτι θα εξασφαλίσει ένα πιάτο φαΐ. Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση είναι να χρησιμοποιεί τα θύματα τις ακραίας φτώχιας για να κλιμακώσει την επίθεση στα υπόλοιπα αδύναμα στρώματα. Πρόκληση να εμφανίζετε ως απάντηση στην ανεργία τις οκτάμηνες συμβάσεις γαλέρας».

Σημείωσε ότι η νέα συμφωνία περιλαμβάνει μέτρα «ακραίας φοροεπιδρομής. Οι αυτοαπασχολούμενοι φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Οι αγρότες μπήκαν στο επίκεντρο της φοροκαταιγίδας και τσιμουδιά για όσα έχασε ο μισθωτός τα προηγούμενα χρόνια. Επιδίωξη και πάλι να αυξηθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα για να επιδοτηθεί το κεφάλαιο. Με τη συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα πλεονάσματα θα τα πληρώνει και πάλι ο λαός με νέα δυσβάσταχτα μέτρα». 

«Για ποια σύγκρουση μιλάτε κ. Τσίπρα;» αναρωτήθηκε για να συμπληρώσει: «Μήπως θα αυξήσετε τη φορολογία εφοπλιστών; Μήπως θα αλλάξετε το σύστημα ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να πληρώσουν; Ετοιμάζετε φοροβομβαρδισμό των εργαζομένων».

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER