Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 16:10

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα σχολεία από τη νέα χρονιά προανήγγειλε ο Φίλης

Γράφτηκε από την
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα σχολεία από τη νέα χρονιά προανήγγειλε ο Φίλης

Εικόνα εξομάλυνσης παρουσιάζεται στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολικών μονάδων της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκο Φίλη.



Ειδικότερα, συνολικά, το υπουργείο έχει προχωρήσει σε προσλήψεις 14.000 αναπληρωτών, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων προσλήψεων που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται, μέσα στην εβδομάδα, να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία.

«Έχουμε μια εικόνα, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σύντομα και σε αλλαγές που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου, έτσι ώστε να μην υπάρχει ένα καθεστώς ευκαιριακών διορισμών αναπληρωτών κάθε χρόνο, αλλά θα προχωρήσουμε την προσπάθεια μας, την επόμενη χρονιά αναλόγως με τα δημόσια οικονομικά, να προχωρήσουμε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», είπε ο υπουργός μετά από συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ έκανε λογο για 2.000 κενά στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας της χώρας, τα οποία θα παραμείνουν ακάλυπτα, μετά και τις προσλήψεις στις οποίες θα προχωρήσει αυτή την εβδομάδα το υπουργείο, καθώς δεν έχουν διασφαλιστεί πιστώσεις για την κάλυψη τους. Από την πλευρά του υπουργείου, ωστόσο, τα κενά αυτά θεωρούνται διαχειρίσιμα.

Επίσης, από τη συζήτηση προέκυψε ότι το υπουργείο είναι ανοικτό σε διάλογο για να βρεθεί λύση για τα άμεσα λειτουργικά ζητήματα, που αφορούν, μεταξύ άλλων, το σύστημα διορισμών και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, ενώ για τα ζητήματα συνταξιοδότησης και μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών, η ηγεσία του υπουργείου παρέπεμψε το συνδικαλιστικό όργανο στα καθ' υλην αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Τέλος, σχετικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης δήλωσε ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο μελετάται και για το οποίο θα υπάρξει σύντομα απόφαση από την κυβέρνηση.

Πηγή: tanea.gr


NEWSLETTER