Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 22:50

Μητσοτάκης: "Δεν χρειαζόμαστε κλώνο του κ. Τσίπρα στην ηγεσία της Ν.Δ."

Γράφτηκε από την
Μητσοτάκης: "Δεν χρειαζόμαστε κλώνο του κ. Τσίπρα στην ηγεσία της Ν.Δ."

"Δεν χρειαζόμαστε κλώνο του κ. Τσίπρα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αυτού του τόπου", τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στο κινηματοθέατρο "Αριστοτέλειο".

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες της Κυριακής και, όπως είπε, "να απαντήσουν σε όσους σχεδιάζουν τη διαδοχή στη Ν.Δ. σε κλειστά δωμάτια με παρασκηνιακές συμφωνίες". Τους κάλεσε "να πάρουν τις τύχες του κόμματος στα χέρια τους και να πουν όχι στους παραδοσιακούς μηχανισμούς, να μην τους αφήσουν να εκλέξουν αυτοί τον νέο αρχηγό, να πάρουν άλλη μια σημαντική απόφαση".

"Θέλω να κάνω τη Ν.Δ. από ένα συρρικνωμένο κόμμα μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη", δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης και είπε ότι θεωρεί τον εαυτό του ως τον πιο κατάλληλο από όλους τους υποψήφιους προέδρους για να μεγαλώσει το κόμμα. "Δεν ψηφίζετε μόνο για αρχηγό της Ν.Δ., αλλά και για τον εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας", είπε απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους του κόμματος και πρόσθεσε: "Μακριά από προκαταλήψεις και μακριά από στερεότυπα. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Μην αρκεστείτε μόνο στο ωραίο επικοινωνιακό περιτύλιγμα. Δείτε το περιεχόμενο πίσω από το περιτύλιγμα. Δεν ψάχνει η Ν.Δ. έναν ηγέτη με τα χαρακτηριστικά του κ. Τσίπρα. Ακούω πολλές φορές ότι ψάχνουμε στη Ν.Δ. τον αντί-Τσίπρα. Ποιον αντί-Τσίπρα; Το ανάποδο του Τσίπρα ψάχνουμε. Ψάχνουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ορθό πολιτικό λόγο, δυνατότητα εκπροσώπησης στο εξωτερικό. Δεν θέλουμε έναν κλώνο του κ. Τσίπρα στη Ν.Δ. γιατί δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αυτού του τόπου. Να επιλέξετε σε αυτές τις εκλογές αυτόν τον οποίο θεωρείτε ότι είναι ο καταλληλότερος, ο καλύτερος να ηγηθεί της Ν.Δ. σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Με τη δικιά σας ισχυρή εντολή στις 22 και 29 Νοεμβρίου στείλτε στην ηγεσία της Ν.Δ. έναν άνθρωπο που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τον κ. Τσίπρα. Να τον αντιμετωπίσει όχι μόνο στην κοινωνία, να τον αντιμετωπίσει στη Βουλή".

"Πρέπει να αλλάξουμε τη Ν.Δ. και μετά να αλλάξουμε τη χώρα", σημείωσε και αφού διαβεβαίωσε πως σε καμιά περίπτωση δεν κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος, τόνισε πως αυτό που έχει σημασία είναι να βγει από τις εσωκομματικές η Ν.Δ. ισχυρή και ανανεωμένη.

Χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής "ραντεβού με την ιστορία" και παρατήρησε πως αν πάνε λίγοι να ψηφίσουν, θα δώσουν την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι η Ν.Δ. άνοιξε τη διαδικασία στην κοινωνία και η κοινωνία της γύρισε την πλάτη.

Στη Ν.Δ. είπε υπάρχουν δύο γραμμές: Η μία λέει πως τα πράγματα πάνε καλά, δεν χρειάζονται αλλαγές και να περιμένουν πότε θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν "ώριμο φρούτο", ενώ η δεύτερη ότι χρειάζονται βαθιές αλλαγές στο κόμμα. Ο ίδιος πρεσβεύει τη δεύτερη γραμμή και προτείνει βαθιές αλλαγές στη λειτουργία και το καταστατικό του κόμματος. Παραδέχτηκε ότι η Ν.Δ. και "λαΐκισε", "αντέγραψε κακές συνήθειες του ΠΑΣΟΚ", και έχασε τη μάχη των ιδεών με την Αριστερά. Γι’ αυτό τώρα "χρειάζεται να κάνει μια νέα αρχή, με νέο πρόεδρο, που θα προχωρήσει στην ανανέωση και θα βάλει τέλος στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι "οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια και με μεγάλη ταχύτητα σε αδιέξοδο, στο γκρεμό" και γι αυτό ίσως χρειαστεί, πολύ γρήγορα, η Ν.Δ. να έχει έτοιμη μια πειστική εναλλακτική πρόταση για τη χώρα.

"Πρέπει να παραδώσουμε τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση και μόνο η Ν.Δ. μπορεί να το εγγυηθεί αυτό", είπε. Καταλόγισε "θράσος" στην κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι ακόμα και σήμερα "λέει την αλήθεια" και αναφέρθηκε στην υπόθεση των πλειστηριασμών, λέγοντας ότι "αποκαλύπτεται ένα ακόμα ψέμα". "Δυστυχώς, θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και αυτή η πολιτική φέρνει την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου", τόνισε και συνέχισε: "Η ανεργία θα εκτοξευθεί. Η ελπίδα έγινε λεπίδα, κυρίως για τη μεσαία τάξη".

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για "θεσμική υποβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας" και είπε ότι οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση δείχνουν ότι σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου "συνομιλούσε με τρομοκράτες" και ο ίδιος ο υπουργός "νομοθετούσε κατά παραγγελία".

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία σημείωσε ότι ήταν "απροετοίμαστη" και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι "αρέσκεται να κάνει πολιτική με τα χέρια στις τσέπες".

Στην αρχή της ομιλίας του ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. υπενθύμισε ότι ο παππούς του Κυριάκος Μητσοτάκης, ως εθελοντής, πολέμησε το 1912 στη μάχη της Σιάτιστας.

Το "παρών" στη συγκέντρωση, έδωσαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, οι πρώην υπουργοί ή υφυπουργοί Σωτήρης Κούβελας, Χρήστος Κοσκινάς, Τάσος Σπηλιόπουλος, Αδάμ Ρεγκούζας, Γιώργος Ορφανός, ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτης Κοκκόρης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης κ.α.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER