Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 17:37

Γεροβασίλη: «Ο λαός θα δικαιωθεί που επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ, για να βγει από τον κυκεώνα»

Γράφτηκε από την
Γεροβασίλη: «Ο λαός θα δικαιωθεί που επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ, για να βγει από τον κυκεώνα»

Στόχος της κυβέρνησης είναι «να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια», τόνισε η κυβερνητικής εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό "Flash".

 

Σημείωσε ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι να κερδίσουμε τον τελικό στόχο», για να προσθέσει πως «με μαγικό κουμπί, προφανώς, δεν λύνονται τα ζητήματα σε μια χώρα που τα οικονομικά της τα γνωρίζουμε όλοι». «Θέλει χρόνο, θέλει κόπο και είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις», υπογράμμισε.

Η κ. Γεροβασίλη μίλησε και για το πώς χειρίζονται τα μέσα ενημέρωσης την κατάσταση, αναφέροντας ότι μεγαλοποιούνται πράγματα, «τρομοκρατείται ο κόσμος», «καθημερινά στήνονται παραμύθια με δράκους τα οποία διαψεύδονται, αλλά οι διαψεύσεις τους δεν έχουν και την αντίστοιχη διάχυση επικοινωνιακά». Είπε ότι το αίσθημα της δικαιοσύνης θα αποκατασταθεί και τόνισε πως «ο ελληνικός λαός θα αισθανθεί δικαιωμένος από την επιλογή του: Να επιλέξει, δηλαδή, τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βγει από αυτόν τον κυκεώνα. Να βγει ο λαός όρθιος». «Και σ' αυτόν τον στόχο είμαστε σταθερά προσηλωμένοι», υπογράμμισε. «Υπάρχουν αδυναμίες», επισήμανε, «υπάρχουν καθυστερήσεις, όμως, ο τελικός στόχος είμαι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί. Και τότε θα διαψευστούν και όλες αυτές οι Κασσάνδρες». Είπε ότι η στήριξη του κόσμου είναι η δύναμη της κυβέρνησης «παρόλα όσα συμβαίνουν και όσους μας αντιπαλεύονται και προσπαθούν να ανακόψουν αυτή την πορεία». «Η σύγκρουση των συμφερόντων είναι μεγάλη, υπάρχουν μικρά συμφέροντα, μεσαία και μεγάλα», είπε, για να τονίσει: «Συγκρουόμαστε με όλα όσα είναι ενάντια στο συμφέρον των πολλών».

Ερωτηθείσα σχετικά με το ΔΝΤ, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν χαρούμενη, γιατί το ΔΝΤ είχε φτάσει να καθορίζει την τύχη της χώρας» και ότι «η Ευρώπη, ελπίζω, να μην ήταν χαρούμενη επίσης, διότι δεν μπορούσε να λύσει από μόνη της τα του οίκου της». «Κατά την άποψή μας, λοιπόν, αυτά όφειλαν να λύνονται διαφορετικά», είπε και επισήμανε ότι «είναι μια άποψη την οποία την είχαμε από τότε, και όχι μόνο εμείς», για να σημειώσει: «Με τη διαφορά όμως ότι εμείς τη διατηρούμε ακόμη ως άποψη».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «ξέρουμε πάρα πολύ καλά τις υποχρεώσεις μας και ξέρουμε πάρα πολύ καλά και τι υποχώρηση κάναμε το καλοκαίρι και γιατί την κάναμε». «Και ξέρουμε ότι συμμετέχει το ΔΝΤ σε δύο προηγούμενα προγράμματα και βεβαίως και σ' αυτό, τη συμφωνία την οποία υπογράψαμε το καλοκαίρι και ψηφίσαμε» προσέθεσε και επισήμανε: «Το ΔΝΤ συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος και θα αποφασίσει τον Μάρτιο το τι θα συμβεί παρακάτω. Αυτά είναι τα γεγονότα και αυτή είναι και η άποψή μας. Δεν καταλαβαίνω τα δύσκολα».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι το Βερολίνο, η Γερμανία «δεν είναι μία φωνή», για να επισημάνει ότι και στη Γερμανία σήμερα, επίσημα χείλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπουργοί, ο υπουργός Οικονομικών, διατυπώνουν απόψεις θετικές για την πορεία της χώρας και για την πορεία αυτών των μηνών. «Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η Ελλάδα κάνει βήματα και ακούμε και θετικά σχόλια και για τα οικονομικά ζητήματα και για το μεταναστευτικό. Αυτές είναι οι επίσημες φωνές», τόνισε, για να προσθέσει ότι «επίσης, από την άλλη πλευρά, ο κ. Σόιμπλε δεν έκρυψε ποτέ το σχέδιο του για την Ελλάδα», ότι «είναι μια άποψη η οποία είναι κατατεθειμένη από καιρό και βεβαίως έχει ηττηθεί και τις 25 Γενάρη και το καλοκαίρι στο δημοψήφισμα. Έχει ηττηθεί και στις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη». «Ωστόσο, προφανώς, δεν παραιτείται. Και όταν λέω ο κ. Σόιμπλε δεν τον φαντάζομαι μόνο του. Φαντάζομαι, ενδεχομένως, και με κάποιους άλλους...», προσέθεσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι με την εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ο λαός επέλεξε, ηττήθηκε η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα σχετικά σχέδια ορισμένων, για να επισημάνει ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει ότι οι ιδεολογικοί αντίπαλοι παραιτούνται. «Είναι μια διαρκής μάχη την οποία δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας», τόνισε. «Είμαστε διατεθειμένοι να συγκρουστούμε με όλα όσα θεωρούμε ότι δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού. Δεν διστάσαμε να το κάνουμε και δεν θα διστάσουμε».

«Έχουμε δυσκολίες και σήμερα, είμαστε σε μια συμφωνία που έχουμε αποδεχθεί. Θα τηρήσουμε τους όρους της συμφωνίας, δεν θα τηρήσουμε ό,τι φαντάζεται ο καθένας», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, για να συμπληρώσει ότι «θέλουμε λοιπόν, να είμαστε εμείς συνεπής και θα είμαστε» και πως «θα πρέπει να είναι συνεπής και η άλλη πλευρά, σ' αυτά τα οποία έχουμε συνομολογήσει και συνυπογράψει και συναποδεχθεί».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER