Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 21:45

Στον πρωθυπουργό οι Ελληνες φωτορεπόρτερ, που βραβεύθηκαν με Πούλιτζερ

Γράφτηκε από την
Στον πρωθυπουργό οι Ελληνες φωτορεπόρτερ, που βραβεύθηκαν με Πούλιτζερ

"Μαζί με τον επαγγελματισμό των Ελλήνων φωτορεπόρτερ αναδεικνύεται και η αξία της αλληλεγγύης. Τους συγχαίρουμε θερμά", ήταν το tweet του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τη συνάντηση που είχε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους τρεις φωτορεπόρτερ: Γιάννη Μπεχράκη, 'Αλκη Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρο Αβραμίδη, που τιμήθηκαν για την κάλυψη του Προσφυγικού με την ανώτατη διάκριση του βραβείου Πούλιτζερ.

 

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το προσφυγικό, από τους νησιώτες κυρίως, έχει δώσει μια πολύ θετική εικόνα για τη χώρα στο επίπεδο των αξιών. Σημείωσε πως το γεγονός ότι είναι εκείνοι αυτοί που παίρνουν την παγκόσμια διάκριση καταγράφοντας τις ιστορικές αυτές στιγμές, είναι πολύ σημαντικό, επισημαίνοντας ότι αυτό ξεπερνά το κομμάτι του λειτουργήματος της ενημέρωσης, της αποτύπωσης της πραγματικότητας, που επιτελούν.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ταυτόχρονα με το λειτούργημα τους, κάνουν και τέχνη, τονίζοντας πως έχει ιδιαίτερη αξία όταν γίνεται σε ένα πλαίσιο που μπορεί να δίνει ταυτόχρονα την πραγματικότητα όσο σκληρή κι αν είναι και συγχρόνως να είναι πολύ υψηλού επιπέδου αυτή η δουλειά.

Ο Γιάννης Μπεχράκης είπε ότι μέσα από αυτή τη δεύτερη κρίση (την προσφυγική) που ήρθε μέσα στη μεγάλη κρίση των τελευταίων έξι ετών, βγήκε και κάτι καλό, εξηγώντας ότι όταν η ιστορία θα γράψει τι έγινε, το πρόσημο θα είναι θετικό. Διότι, όπως είπε, κατά βάση ο κόσμος έδειξε αλληλεγγύη και αγάπη, έδειξε παγκόσμιες αξίες. Έτσι είναι, σχολίασε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι ήδη αυτό έχει αρχίσει να βγαίνει, από την επίσκεψη στη Μυτιλήνη των τριών θρησκευτικών ηγετών του Χριστιανισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER