Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 21:21

Μίκης Θεοδωράκης: Λυπάμαι για τον Τσίπρα, με ξεγέλασε

Γράφτηκε από την
Μίκης Θεοδωράκης: Λυπάμαι για τον Τσίπρα, με ξεγέλασε

«Λυπάμαι για τον Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός τον ξεγέλασε.

«Εγώ λυπάμαι πάρα πολύ για τη χώρα μου και λυπούμαι και για τον Α. Τσίπρα,  διότι έχω την εντύπωση ότι όταν γνωριστήκαμε, είχα ένα σχέδιο που θα μας έβγαζε από την κρίση και το οποίο ο Τσίπρας και ο Γλέζος το άκουσαν με  μεγάλη προσοχή και ενθουσιάστηκαν. Αλλά προϋπόθεση ήταν το λαϊκό μέτωπο. Με ξεγέλασαν και οι δύο, διότι καλέσαμε τον λαό για να γίνει το μέτωπο αυτό, Ελλάδα το λέγαμε, και έγινε η μεγαλύτερη συγκέντρωση που είχε δει ποτέ η Αθήνα. Ο Γλέζος λιποθύμησε, έφαγα πολλά δακρυγόνα επάνω μου, και τελικά με περιχύσανε με τα χημικά.Πρέπει να ξέρετε ότι εγώ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου μεταξύ άλλων έχασα και τον έναν πνεύμονα. Έχω μόνον ένα εγώ, δεν έχω δύο. Και με αυτόν εδώ ζω, τα χημικά αυτά καταστρέψανε τους βρόγχους μου. Πήγαν να με σκοτώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αποκάλυψε ότι είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης και ότι τον είχε προειδοποιήσει ότι η Ευρώπη είναι σαν τον ιστό της αράχνης. «Τους είπα ακριβώς: προσέξτε, είναι ένας ιστός αράχνης, όπου όποιος πέσει μέσα, δεν γλιτώνει με καμία κίνηση. Θα τον φάει η αράχνη. Η κυβέρνηση, πήγε δήθεν να κοροϊδέψει την αράχνη και η αράχνη τους είδε. Όσο πιο προοδευτικός ο χυμός, της αρέσει περισσότερο φαίνεται. Και γι αυτό επέβαλαν σκληρότερα μέτρα στον Τσίπρα από ότι στους άλλους. Γιατί θέλουν να τιμωρήσουν την αριστερά» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Μίκη.

Στην ερώτηση, τέλος, αν νιώθει «απογοητευμένος που μια κυβέρνηση της αριστεράς, εφαρμόζει  μέτρα που εφάρμοσαν και οι προηγούμενοι, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις που μας είχαν δώσει» ο Μίκης Θεοδωράκης απαντά: «Αυτό λέω τώρα. Ότι τους προειδοποίησα εγώ. Ο Τσίπρας όταν έγινε  πρωθυπουργός ο πρώτος που επισκέφθηκε ήμουν εγώ, εδώ, επάνω. Και ενώ θέλει να ακολουθήσουμε τα σχέδια που είχα προτείνει, έχει περιβάλλον το οποίο είναι αρνητικό. Ο ίδιος είναι καλό παιδί, αλλά η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους. Τώρα ειλικρινά, λυπάμαι για τον Τσίπρα. Ειλικρινά, λυπάμαι».

 

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER