Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 16:35

Στο υπερταμείο προς πώληση για 99 χρόνια και τα ακίνητα του ΕΟΤ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στο υπερταμείο προς πώληση για 99 χρόνια και τα ακίνητα του ΕΟΤ

Με νέα τροπολογία «ουρά» που κατέθεσε η κυβέρνηση στη βουλή την τελευταία στιγμή.

Στον «προθάλαμο» της εκποίησης του νέου υπερταμείου βάζει και τα ακίνητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού η κυβέρνηση με νέα τροπολογία «ουρά» της τελευταίας στιγμής  που κατέθεσε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση της τροπολογίας «μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) και τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στον ΕΟΤ και τα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ». 

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΑΔ είναι μια από τις θυγατρικές του υπερταμείου.

Επίσης, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η ίδια ρύθμιση προβλέπει ότι πιθανή κατάπτωση «κόκκινου» δανείου που έχει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δεν θα επηρεάσει τον «κόφτη» ούτε το πλεόνασμα.

Νωρίτερα ο υπουργός επιβεβαίωσε – διαψεύδοντας την επί τω χείρω τροποποίηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής που προκαλεί άλλη τροπολογία.

«Για τον αυτόματο μηχανισμό, τον περίφημο «κόφτη» ακούω κάποιους να λένε ότι χειροτερεύει. Δεν γίνεται όμως πιο σκληρός αλλά σε μερικές περιπτώσεις θα λαμβάνει υπόψη και τις δευτερογενείς επιπτώσεις των μέτρων» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι με τις νέες τροπολογίες «ολοκληρώνουμε το κλείσιμο της αξιολόγησης» και πως «Ο ήλιος θα βγει και αύριο το πρωί και θα είναι μια ωραία μέρα. Όποιες προσδοκίες είχε η αντιπολίτευση διαψεύδονται».

Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER