Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 16:55

Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα διεξάγεται πλέον στο Εφετείο Αθηνών

Γράφτηκε από την
Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα διεξάγεται πλέον στο Εφετείο Αθηνών

Η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, θα διεξάγεται πλέον στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών και όχι στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, μετά από απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

 

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι μετά την «αποστολή σχετικού εγγράφου του προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, το οποίο διαπιστώνει την αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής σε εύλογο χρόνο της δίκης για ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και για άλλες αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αποφάσισε τον ορισμό της αίθουσας τελετών του Εφετείου Αθηνών για την εκδίκασή της».

Παράλληλα, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι «σε περίπτωση δυσχερειών, με πράξη του ίδιου του προέδρου η εκδίκαση θα μπορεί να μεταφέρεται σε άλλη κατάλληλη αίθουσα, όπως αυτή των φυλακών Κορυδαλλού».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι σε επικοινωνία με τον κ. Παρασκευόπουλο ο προϊστάμενος του Εφετείου Νικόλαος Δαύρος διευκρίνισε ότι «θα ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την επιτάχυνση της δίκης, με την εγγύηση διαφύλαξης όλων των διαδικαστικών όρων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER