Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 21:57

Αντιπαράθεση του Ποταμιού με τον Χάρη Θεοχάρη για την έδρα του βουλευτή

Γράφτηκε από την
Αντιπαράθεση του Ποταμιού με τον Χάρη Θεοχάρη για την έδρα του βουλευτή

Να πάψει να ξιφουλκεί εναντίον του Κινήματος που τον έβαλε στην πολιτική και τον εξέλεξε βουλευτή και τον Σεπτέμβριο στις εκλογές που έγιναν με λίστα και όχι με σταυρό, αναφέρει το Ποτάμι για τον Χάρη Θεοχάρη υπογραμμίζοντας πως αν θέλει να ξεκινήσει την νέα του πολιτική καριέρα με μια πράξη ευθύνης να παραιτηθεί από την έδρα που κόντρα σε κάθε πολιτική ηθική κρατάει. «Δημοκρατική ευθύνη» και «έδρα κλεμμένη» δεν πάνε μαζί, αναφέρει το Ποτάμι.

Η διγλωσσία του Ποταμιού προέρχεται από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη ανάλογα με το τι τον συμφέρει κάθε στιγμή απάντησε ο Χ.Θεοχάρης παραθέτοντας αποσπάσματα από παλαιότερη δήλωση του Στ.Θεοδωράκη για την έδρα των βουλευτών.

«Ο βουλευτής είναι βουλευτής. Εκλέγεται (sic)και με βάση το Σύνταγμα, εκφράζει προσωπική άποψη για τα πράγματα. Αυτή η άποψη που διαχέεται τις τελευταίες ώρες και μάλιστα ως προοδευτική, ότι ο βουλευτής είναι όργανο του Θεοδωράκη ή του Τσίπρα ή του Σαμαρά και ψηφίζει αυτό που του λέει ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς ή ο Θεοδωράκης, είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η πολιτική συμφωνία. Μόνο σε λατινοαμερικανικά κοινοβούλια και Σοβιετικά κοινοβούλια η έδρα ανήκει στο κόμμα. Αυτή είναι η δική μας άποψη, που είναι και η άποψη της δημοκρατικής Ευρώπης», είχε δηλώσει στις 5 Ιανουαρίου του 2015 ο επικεφαλής του Ποταμιού ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τη Δράση,αναφέρει στην απάντησή του ο Χ.Θεοχάρης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER