Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 11:53

Έκθεση Φωτογραφίας για τη βιοποικιλότητα στην Ελλάδα

Γράφτηκε από την

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την βιοποικιλότητα στην Ελλάδα οργανώνει στο σταθμό του Κεραμικού, από αύριο έως και την ερχόμενη Τετάρτη, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με τις "Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για το μαγευτικό κόσμο της άγριας πανίδας και χλωρίδας και των προστατευόμενων περιοχών της χώρας μας. Παράλληλα, η έκθεση υπενθυμίζει την αξία των φυσικών οικοσυστημάτων, τη αναγκαιότητα προστασίας τους, καθώς και τη σημασία της ενεργοποίησης όλων μας για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος. Η έκθεση θα περιλαμβάνει 14 φωτογραφίες μεγέθους 60Χ45 που αποτυπώνουν μοναδικές στιγμές της άγριας φύσης.

Ο πρόεδρος της ΕΕΠΦ Νίκος Πέτρου, δημιουργός της έκθεσης, δήλωσε ότι «ο τεράστιος πλούτος της ελληνικής φύσης, παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενεές, παραμένει, σε αρκετό βαθμό, άγνωστος στο ευρύ κοινό. Η άγνοια αυτή επιτρέπει και διευκολύνει κάθε είδους αρνητικές παρεμβάσεις και δραστηριότητες που οδηγούν σε υποβάθμιση και καταστροφή. Γι' αυτό και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού είναι καταστατική υποχρέωση της ΕΕΠΦ, ήδη από την ίδρυσή της το 1951, υποχρέωση που γίνεται ιδιαίτερα επιτακτική στις μέρες μας καθώς η οικονομική κρίση θέτει την προστασία του περιβάλλοντος στο περιθώριο. Θεωρούμε ότι τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι σημαντικό να υπάρξουν συνέργειες ανάμεσα σε φορείς και οργανισμούς με κοινωφελές έργο» και πρόσθεσε ότι «ο ΟΑΣΑ και η ΣΤΑΣΥ, έχοντας πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες πολιτών κάθε μέρα, μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και προσβλέπουμε σε περαιτέρω συνεργασία».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, Γιώργος Θωμόπουλος σημείωσε πως οι Σταθερές Συγκοινωνίες, ως ο κατ΄ εξοχήν δημόσιος φορέας που συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, επιδιώκει ταυτόχρονα- με κάθε ευκαιρία και τρόπο- να βοηθήσει και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. «Έτσι, αποδεχθήκαμε την πρόταση της ΕΕΠΦ για τη συνδιοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας στο χώρο του σταθμού του Μετρό στον Κεραμικό. Τον εν λόγω σταθμό επισκέπτονται και χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες, ιδιαιτέρως, νέοι στην ηλικία. Θεωρούμε δε ότι τα μηνύματα για την προστασία περιβάλλοντος όχι μόνο μπορούν να ευαισθητοποιήσουν και να "περάσουν" πιο εύκολα στους νέους ανθρώπους, αλλά μπορούν και οι ίδιοι να γίνουν φορείς των μηνυμάτων αυτών και να τα επικοινωνήσουν» κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ