Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2017 12:04

Παρατείνεται η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους

Γράφτηκε από την
Παρατείνεται η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους

Παρατείνεται για έξι μήνες η παρουσίαση της έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου «Aιγαίον∙Η Γέννηση ενός Aρχιπελάγους» στο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο του Σικάγου.

Η έκθεση παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο από Έλληνες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό όσο και από κατοίκους και επισκέπτες του Σικάγου. Δεκάδες ήταν και τα δημοσιεύματα και στα μέσα ενημέρωσης με τα οποία προβάλλονταν η Λέσβος και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου στις ΗΠΑ.

Ας σημειωθεί ότι η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 23 Νοεμβρίου 2015 από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Βλαζάκη και η αρχική περίοδος λειτουργίας προγραμματίστηκε μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Αποφασίστηκε η πρώτη παράταση λειτουργίας μέχρι το Δεκέμβριο του 2016 και τώρα αποφασίστηκε νέα παράταση, γεγονός που δείχνει το εξαιρετικό μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού.

Την έκθεση διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Αιγαίου και Κρήτης. Σε αυτήν δίνεται στους επισκέπτες η δυνατότητα να ταξιδέψουν νοερά μέσα από τα εκθέματά της, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τις οπτικοακουστικές προβολές και τα αναλυτικά κείμενα τόσο στη Λέσβο όσο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, προβάλλοντας τις ομορφιές τους και τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους, καθώς άνοιξε νέες ευκαιρίες προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Βασικό στοιχείο της έκθεσης αποτελούν τα εντυπωσιακά ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Η λειτουργία της έκθεσης συμπληρώνεται με εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις που σκοπό έχουν τη γνωριμία επισκεπτών με το ελληνικό αρχιπέλαγος.

Να σημειωθεί εδώ ότι η έκθεση παρουσιάζεται παράλληλα και στο Πολυτεχνικό Μουσείο της Μόσχας. Η παρουσίασή της στη Ρωσία αποτελεί τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια του προγράμματος εορτασμού «Έτος Ρωσίας-Ελλάδας 2016» και θα παρουσιαστεί έως 16 Μαρτίου 2017 προβάλλοντας το Απολιθωμένο Δάσος, τη Λέσβο και τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER