Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 17:07

Ο Jeff Bridges στον ρόλο του αρχιτέκτονα Mies van der Rohe

Γράφτηκε από την
Ο Jeff Bridges στον ρόλο του αρχιτέκτονα Mies van der Rohe

Η ιστορία της εμβληματικής οικίας Farnsworth στις ΗΠΑ, θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, με τον Jeff Bridges να υποδύεται τον ρόλο του αρχιτέκτονα Mies Van der Rohe και την Maggie Gyllenhaal αυτόν της πελάτισσάς του, της Edith Farnsworth.

Η ταινία θα αφηγηθεί τη σχέση του διάσημου Γερμανο-αμερικανού αρχιτέκτονα του Bauhaus με την εξέχουσα νεφρολόγο από το Σικάγο, κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της κατασκευής της οικίας, η οποία παραπέμπει σε υάλινο κουτί. Η Farnsworth παρήγγειλε να κατασκευαστεί η οικία στο Πλάνο, του Ιλινόις το 1945, ως καταφύγιο δραπέτευσης από την πόλη, όπου θα μπορούσε να αφοσιωθεί στα χόμπι της, να χαλαρώσει και να απολαύσει τη φύση. Η σχέση της με τον Mies Van der Rohe ξεκίνησε ως απλή φιλία, φημολογείται ότι απέκτησε ρομαντικές διαστάσεις, αλλά η συνεργασία τους δηλητηριάστηκε και κατέληξε σε δικαστικές διαμάχες για το κόστος κατασκευής.

Το Farnsworth House είναι μια από τις πλέον αξιοθαύμαστες δουλειές του αρχιτέκτονα, ο οποίος θεωρείται και ένας από τους σημαντικότερους, παγκοσμίως, του προηγούμενου αιώνα. Το 140 τετραγωνικών μέτρων οίκημα αποτελείται από οριζόντια επίπεδα πάνω σε ατσάλινες κολώνες, με υάλινες βιτρίνες από το πάτωμα έως το ταβάνι να αποτελούν τους εξωτερικούς τοίχους. Οι οποίες προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στο δάσος και επιτρέπουν στο μάτι αυτού που στέκεται έξω από το σπίτι να βλέπει μέσα από το σπίτι, απ’ όπου κι αν βρίσκεται. Από το 2005 περιλαμβάνεται στη λίστα των Ιστορικών Κατοικιών στις ΗΠΑ και, σήμερα, λειτουργεί ως μουσείο.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για την ταινία, αλλά αυτή δεν θα είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ του Jeff Bridges και της Maggie Gyllenhaal: έχει προηγηθεί το «Crazy Heart», το 2009, για το οποίο ο Jeff κέρδισε Όσκαρ καλύτερου ανδρικού ρόλου και η Maggie ήταν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού δεύτερου γυναικείου ρόλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER