Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 12:26

Τσικνοπέμπτη με... ποδηλατικό καρναβάλι!

Γράφτηκε από την
Τσικνοπέμπτη με... ποδηλατικό καρναβάλι!

Με στόχο να μεταμορφώσουν «για μία μέρα και για μία νύχτα την πόλη του "Ποτέ" στην πόλη που θα θέλαμε να ήταν η Θεσσαλονίκη», δεκάδες ποδηλάτες θα ξεχυθούν την Τσικνοπέμπτη στους δρόμους συμμετέχοντας στο 8ο Ποδηλατικό Καρναβάλι.

«Αποφασίσαμε ότι στο φετινό Ποδηλατικό Καρναβάλι, μπορούμε να ξυπνήσουμε την πόλη του Ποτέ από τον βαθύ της λήθαργο, (δι)εγείροντας τις/τους κατοίκους της με τα ξόρκια μας για να αναλάβουν δράση» αναφέρουν οι διοργανωτές που δίνουν ως σημείο εκκίνησης τον πεζόδρομο της Ζεύξιδος. 

Σκοπός τους να μεταμορφωθεί η Θεσσαλονίκη από την πόλη με μια από τις μικρότερες αναλογίες πρασίνου ανά κάτοικο της Ευρώπης, σε πόλη με μεγάλα μητροπολιτικά πάρκα και ελεύθερους χώρους πρασίνου, με εκτενές δίκτυο ποδηλατοδρόμων, με απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο κέντρο, με ασφαλή και φθηνά μέσα μαζικής μεταφοράς, με πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση για τους αστέγους και σε με πιο προσπελάσιμη πόλη όπου η ανάγκη για βιώσιμη κινητικότητα να αποτελεί αντικείμενο εκμάθησης σε σχολεία και πανεπιστήμια. 

«Για να καταφέρουμε το φιλόδοξο αλλά και αναγκαίο έργο μεταμόρφωσης της πόλης του "ποτέ", επικαλούμαστε όλα τα μυθικά στοιχειά της φύσης που με τις μαγικές και διεγερτικές τους ικανότητες, θα μας αφυπνίσουν και θα μας ξεσηκώσουν. Βαφόμαστε και ντυνόμαστε λοιπόν ξωτικά με μεγάλα αυτιά για να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της πόλης μας, νεράιδες με μαγικά ραβδιά για να ζωντανέψουμε τις/τους κοιμώμενες/ους πολίτες της, καλικάντζαροι που με τα σκανταλιάρικα παιχνίδια τους αναλαμβάνουν και μας καλούν σε δράση, στοιχειά του νερού, της γης και του ανέμου για να καθαρίσουμε τη θάλασσα, τους δρόμους και τον αέρα από τα σκουπίδια και τη μόλυνση» προτρέπουν τους ....ενδιαφερόμενους καρναβαλιστές. 

Βασιλιάς Καρνάβαλος θα είναι ο Θεός Πάνας, με την ελπίδα "ποδηλατώντας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, να λύσουμε τα μάγια που την κρατούν ακίνητη και κοιμωμένη, και να τη ζωντανέψουμε για να γίνει επιτέλους η πόλη που θα θέλαμε"!

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER