Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 17:13

Στους πέντε διασημότερους προσκυνηματικούς τόπους ο αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων

Γράφτηκε από την

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα έναν από τους πέντε διασημότερους τόπους προσκυνήματος (μαζί με τη Λούρδη, τον Άγιο Ιάκωβο της Κομποστέλα, τη Φάτιμα, τη Ρώμη και τους Αγίους Τόπους) που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Βαυαρικού Οργανισμού Τουρισμού με το γενικότερο τίτλο: "Προσκυνηματικές περιηγήσεις στη Βόρεια Ελλάδα".

Το παραπάνω ανακοίνωσε η διευθύντρια του Βαυαρικού Οργανισμού Τουρισμού, το οποίο κατέχει ηγετική θέση στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού, με έδρα το Μόναχο (Heidi Ritter), στη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου.

Αυτό αναφέρεται σε τηλεγράφημα με τίτλο: "Ο Απόστολος Παύλος ενώνει Έλληνες και Γερμανούς - Βαυαρικό γραφείο προσκυνηματικού τουρισμού διοργανώνει ταξίδια στους Φιλίππους", του δημοσιογράφου Andreas ?hler, για λογαριασμό του Καθολικού Πρακτορείου Ειδήσεων το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Καβάλας, όπου συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην παραπάνω Διεθνή Προσκυνηματική Έκθεση του Βερολίνου.

Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου ο Βαυαρικός Οργανισμός Τουρισμού πρόκειται να διοργανώσει ένα ταξίδι στην Καβάλα, στο οποίο θα συμμετάσχουν άτομα που θα λειτουργήσουν ως "πολλαπλασιαστές", θα συμβάλλουν δηλαδή στην προώθηση του τουρισμού στην περιοχή. Στο ταξίδι θα συμμετάσχει και ο Βοηθός Επίσκοπος του Μονάχου, Wolfgang Bischof

ΑΠΕ-ΜΠΕ