Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 17:42

Ξεκινά η 34η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση προσκόπων

Γράφτηκε από την

Ξεκινάει αύριο (Πέμπτη 12 Απριλίου) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Απριλίου η 34η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (ΠΑΠΕ) που διοργανώνει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε συνεργασία με τον δήμο Ελευσίνας.

Πρόκειται για μία συνάντηση με έντονο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα, στην οποία 1.000 Ανιχνευτές (έφηβοι ηλικίας 15-18 χρόνων) καλούνται να αναπτύξουν τις απόψεις και τις ικανότητές τους, αναδεικνύοντας τις γνώσεις και το ταλέντο τους, χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

* Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

* Διαγωνισμό Τηλεοπτικών Σποτ με θέμα: «Κοινωνική συμπεριφορά - restart»

* Διαγωνισμό Φωτογραφίας

* Διαγωνισμό Σκίτσου / Γελοιογραφίας / Κόμικ

* Διαγωνισμό Λογοτεχνικών Κειμένων

* Φεστιβάλ Μουσικών Συγκροτημάτων

* Φεστιβάλ Χορού

* Παρουσίαση θεατρικού δρώμενου

* Παρουσιάσεις θεμάτων (ερευνών) που ενδιαφέρουν και προβληματίζουν τους νέους σχετικά με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία!

Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος 97 Κοινότητες Ανιχνευτών, οι οποίες συμμετέχουν στα διαγωνιστικά τμήματα με:

* 97 ανιχνευτικές έρευνες,

* 18 χορευτικά συγκροτήματα,

* 14 μουσικά συγκροτήματα,

* 90 συμμετοχές στον διαγωνισμό φωτογραφίας, σκίτσου, κόμικ & γελοιογραφίας

* 28 ταινίες

* 28 τηλεοπτικά σποτ

* 7 θεατρικά &

* 37 ποιήματα-λογοτεχνήματα.

Οι τελετές έναρξης και λήξης θα πραγματοποιηθούν στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας (Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα). Στην τελετή έναρξης θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Ελευσίνας και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής και θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της πολιτείας, χορηγοί και μέλη της Προσκοπικής Κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στην τελετή έναρξης αλλά και κατά τη διάρκεια της δράσης, εκπρόσωποι από τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» θα ενημερώνουν τους συμμετέχοντες της ΠΑΠΕ και τους κατοίκους της Ελευσίνας, για τη λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και την τεράστια ανάγκη που υπάρχει για νέους δότες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Η 34η ΠΑΠΕ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και των εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια, Polyeco, Polo, Βίκος, Fyffes & Στάχυ Catering Services.
ΑΠΕ - ΜΠΕ