Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 18:45

Αλλαγές και καινοτομίες προτείνει η φετινή διοργάνωση της Art Athina

Γράφτηκε από την
Αλλαγές και καινοτομίες προτείνει η φετινή διοργάνωση της Art Athina

Με πολλές καινοτομίες θα είναι η φετινή Art Athina, η αθηναϊκή έκθεση των γκαλερί, που εγκαινιάζεται απόψε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και από αύριο θα είναι επισκέψιμη έως την Κυριακή, 21 Ιουνίου.

Κατ' αρχήν για πρώτη φορά η αθηναϊκή «φουάρ» ξεκινά αργότερα, σχεδόν έναν μήνα, σε σχέση με την παραδοσιακή ημερομηνία διεξαγωγής της, ενώ και η διάρκειά της θα είναι κατά μία ημέρα μεγαλύτερη.

Κυρίως όμως, η Art Athina φέτος συνδέεται με την παραδοσιακή πολιτιστική ζωή της Αθήνας, καθώς εγκαταλείπει τους γνωστούς συνεδριακούς χώρους και βρίσκει φιλόξενη στέγη στους χώρους του Ωδείου Αθηνών, ενός τόπου που έχει στεγάσει κατά καιρούς σημαντικές εικαστικές εκδηλώσεις και για λογαριασμό του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (προ της μεταστέγασής του στο Φιξ), αλλά και πιο πρόσφατα, την διεθνή έκθεση Documenta. Η κεντρική θέση του Ωδείου επίσης, την καθιστά πιο προσβάσιμή σε όλους, αλλά και φέρνει και το γεγονός της Art Athina εγγύτερα και στον μη ειδικά ενημερωμένο κάτοικο, ή τον περιστασιακό επισκέπτη της πρωτεύουσας.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στη φετινή διοργάνωση αποτελεί το γεγονός ότι μεταξύ των 53 γκαλερί που συμμετέχουν επανεμφανίζονται κάποιες από τις σημαντικές και ποιοτικές αίθουσες τέχνης, που έλειψαν σε παρελθούσες εκδηλώσεις της Art Athina, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει σημαντικούς καλλιτέχνες-όπως η γκαλερί Καππάτος, με έργα, μεταξύ άλλων, της Μαρίνας Αμπράμοβιτς, η γκαλερί CAN, ενώ και στην γκαλερί της Λόλας Ιωάννου, ιδιαίτερη αίσθηση δημιουργούν τα πυκνά σε εννοιολογική διάσταση γλυπτά της διαλεκτής γλύπτριας Χριστίνας Σαραντοπούλου (για ν'αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια παραδείγματα μη θέλοντας να αδικήσουμε, όμως, κανέναν).

Η 23η διοργάνωση, συνεχίζει τα ανοίγματα που είχε ξεκινήσει και την περασμένη χρονιά, ενσωματώνοντας και άλλους θεσμούς, ανεξάρτητες και καινοτόμες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες, ιδρύματα (όπως αυτό του Ι.Κωστόπουλου, το Ίδρυμα Ιωάννου και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) στα προγράμματά της και τις δράσεις της.
ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER