Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 15:01

Τριήμερο Συνέδριο για το Μέλλον της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Γράφτηκε από την
Τριήμερο Συνέδριο για το Μέλλον της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 3 Δεκεμβρίου το τριήμερο Συνέδριο-Colloquium για το μέλλον της Δημοκρατίας με συνδιοργανωτές το Agora Dialogue και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση ADGI-INERPOST.

Τα συμπεράσματα του Colloquium παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου προσφώνησε τους σύνεδρους ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Δρ Κώστας Γουλιάμος και ο πρώην αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Σωτήρης Μουσούρης, πρόεδρος του Συμβουλίου του ADGI-INERPOST. Κύρια ομιλητής στην τελευταία μέρα του συνεδρίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ελλάδας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία ανέλυσε την ανάγκη μεταρρύθμισης της ΕΕ.

Οι εντατικές εργασίες και συζητήσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο ημερών του συνεδρίου φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα Agora του Alion Beach Hotel στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου με πρώτη συντονίστρια την Δρα Jennifer Webb, Aρχαιολόγο, Adjunct Professor στο La Trobe University, της Αυστραλίας και Senior Research Associate στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου η κα. Λόυκα Κατσέλη καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας στην Κύπρο και πρώην υπουργός Οικονομίας της Ελλάδος, παρουσίασε την Έκθεση ‘Ευημερία και Ισότητα σε μια Βιώσιμη Ευρώπη 2019-2024’, λίγες μέρες μετά την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο από την ανεξάρτητη επιτροπή της οποίας συνπροεδρεύει με τον πρώην πρωθυπουργό της Δανίας Poul Rasmussen.

Στο colloquium συμμετείχαν ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, νομικοί, τεχνοκράτες, υφηλόβαθμα στελέχη οργανισμών όπως οι ΕΥ, ΙΒΜ και KPMG καθώς και άλλων επαγγελματικών φορέων από τον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας, εκπαίδευσης, τεχνολογίας και υγείας.
Στην παρουσίαση των συμπερασμάτων συμμετείχαν εκ μέρους του Agora Dialogue η κα Άρτεμις Χατζηβαρνάβα (Principal, Financial Risk Manager, KPMG Limited, Cyprus) και ο Δρ Μανώλης Μελισσάρης (Legal and Political Philosopher).

Το colloquium συνδιοργανώθηκε από το Agora Dialogue το οποίο έχει έδρα την Μελβούρνη με διεθνή δραστηριότητα και θεμελιώδη σκοπό να ενισχύσει την ελεύθερη κυκλοφορία ιδεών, να ενθαρρύνει την εμπεριστατωμένη διαβούλευση και τη λελογισμένη πράξη και να συμβάλει στον εποικοδομητικό διάλογο για βασικά θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, και το ADGI-INERPOST με έδρα την Αθήνα που έχει σαν στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και δημοκρατικής διακυβέρνησης σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο.

 


NEWSLETTER