Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 19:03

Δημόσια θεατρική παράσταση κρατουμένων των φυλακών Χαλκίδας

Γράφτηκε από την
Δημόσια θεατρική παράσταση κρατουμένων των φυλακών Χαλκίδας

 

Χθες, ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, εννέα κρατούμενοι των φυλακών Χαλκίδας παρουσίασαν μια δική τους μουσικοθεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Παπαδημητρίου» της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε παράσταση ανδρών κρατουμένων εκτός φυλακής, με τη χορήγηση ειδικής άδειας και με ασφαλή συνοδεία.

Παρουσιάστηκαν σκηνές από τη θεατρική παράσταση «Το πάρκο των οδοιπόρων» του θεατρικού σχήματος των φυλακών Χαλκίδας, «Πνοή Ελευθερίας» σε κείμενο και σκηνοθεσία του κρατούμενου Γεώργιου Λ., ο οποίος συμμετείχε στην παράσταση και ως ηθοποιός. Ακόμη, το μουσικό σύνολο των κρατουμένων, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής, Δέσποινας Λαθούρα, τραγούδησε επιλογές από το σύγχρονο έντεχνο Ελληνικό τραγούδι.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για μία φυλακή, ανοιχτή στην κοινωνία, συγχαίρει όλους τους κρατουμένους-συντελεστές της παράστασης και ευχαριστεί το προσωπικό της φυλακής Χαλκίδας (διευθυντή και υπαλλήλους) αλλά και την εισαγγελέα για την πρωτοβουλία τους και την επιτυχή υλοποίηση του εγχειρήματος.

Την παράσταση χαιρέτισαν, ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης και η πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα, Παναγιώτα Κοζομπόλη, ενώ την παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο γεν. γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου, Γεώργιος Ακριώτης και Αναστάσιος Πρατσόλης, ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομος και οι εισαγγελείς Χαλκίδας Δημήτριος Προκοπίου και Όλγα Ηλιοπούλου.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER