Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 23:10

Τραγωδία στην Τήνο: "Χάθηκε" μωρό λόγω επιπλοκής σε εγκυμοσύνη

Γράφτηκε από την
Τραγωδία στην Τήνο: "Χάθηκε" μωρό λόγω επιπλοκής σε εγκυμοσύνη

Γεννήθηκε πρόωρα, χωρίς σφυγμό και αναπνοή και με βάρος κάτω από 600 γραμμάρια. Οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή, όμως το νεογέννητο αγοράκι άντεξε κάτι λιγότερο από εφτά ώρες.

Τραγική κατάληξη είχε για μια νεαρή γυναίκα από την Τήνο η επιπλοκή στην εγκυμοσύνη της. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν, οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το νεογνό, το οποίο θα γεννιόταν πρόωρα μετά από έξι μήνες κύησης.
Έξι με εφτά ώρες, τόσο άντεξε ένα νεογέννητο αγοράκι που ήρθε στον κόσμο πρόωρα στην Τήνο. Συγκλονισμένη η παιδίατρος Ελένη Μουρατίδου που διατηρεί ιατρείο στο νησί, κλήθηκε εσπευσμένα να καλύψει το κενό στο κέντρο Υγείας του νησιού, καθώς εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε άλλη παιδίατρος.
«Κάναμε προσπάθειες ανάνηψης με κόπους βάσανα και τρομερή ταλαιπωρία ως εκ θαύματος ανένηψε αλλά ήταν ασταθές. Προσπαθώ να συνέλθω, κάναμε τα αδύνατα δυνατά που κάναμε το θαύμα και το θαύμα δεν μας βγήκε. Ήταν ένα παιδί χωρίς σφυγμό χωρίς αναπνοή, κάτω από 600 γραμμάρια. Και σας λέω έγιναν τρομερές προσπάθειες, απίστευτες προσπάθειες ανάνηψης. Είμαι γιατρός 24 χρόνια ούτε κι εγώ δεν πίστευα ότι θα καταφέρει να πάρει μπρος» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.
Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσε να γίνει η διακομιδή του βρέφους από την Τήνο στο νοσοκομείο της Σύρου με πλωτό μέσο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, όπως επίσης ήταν αδύνατη η πτήση από το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που σταθμεύει στο νησί για όλες τις Κυκλάδες. «Δόθηκε εντολή στην Ρόδο για να μπορέσει να κάνει από εκεί την διακομιδή, δεν μπορούσε να γίνει και από εκεί, ήταν δύσκολες οι συνθήκες τελικά έφυγε πτητικό μέσο από την Λήμνο όπου παρέλαβε το γιατρό από το νοσοκομείο της Σύρου πρόλαβαν πήγαν στην Τήνο, αλλά δυστυχώς όμως ήταν πάρα πάρα πολύ αργά», σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Μυλωνά, Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ.
Το περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο με τον πιο τραγικό τρόπο το ζήτημα της υγειονομικής περίθαλψης των νησιών, πολλά εκ των οποίων στερούνται ολοκληρωμένες μονάδες υγείας και ιατρικού προσωπικού με συνέπεια να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER