Κυριακή, 05 Μαϊος 2019 15:54

10 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης: Άνοιγμα της υπόγειας ανασκαφής στο κοινό

Γράφτηκε από την

Στις 10 Ιουνίου 2019 το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας και με αφορμή αυτή την επέτειο, η ανασκαφή που πραγματοποιείται κάτω από το κτίριο θα είναι επισκέψιμη για το κοινό.

Την αποκάλυψη αυτής της ξεχωριστής νέας «έκθεσης» έκανε ο πρόεδρος του μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Το νέο κομμάτι του μουσείου που θα γιορτάσουμε είναι το άνοιγμα της ανασκαφής, μετά από δέκα χρόνια και από πολλές περιπέτειες», ανέφερε σχετικά.

«Δεν έχουμε μια ανασκαφή την οποία στεγάσαμε. Έχουμε ενσωματώσει μια ανασκαφή στην αρχιτεκτονική του μουσείου ως έκθεμα. Είναι μια ολίγον ασυνήθιστη αντίληψη, η οποία όμως δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά ήταν αναγκαίο να γίνει για να μπορεί η ανασκαφή να δεθεί με το Μουσείο Ακρόπολης», είχε πει πέρσι το καλοκαίρι ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης.

«Η αντίληψή μας ήταν να μη δημιουργηθεί μέσα στην ανασκαφή ένας παραδοσιακός εκθεσιακός χώρος, αλλά ένας ανοιχτός εκθεσιακός χώρος, ο οποίος να είναι συμβατός με την ανασκαφή και να επιτρέπει στον επισκέπτη να κάνει αυτή την εναλλαγή».

Σχετικά με την αποτίμηση του για τα δέκα πρώτα χρόνια λειτουργίας του μουσείου, ο κ. Παντερμαλής σχολίασε: «Ο απολογισμός ξεκινά από το ποιος ήταν ο βασικός στόχος αυτού του μουσείου. Και βασικός στόχος ήταν ο επισκέπτης του».

H αποκάλυψη τις ανασκαφής θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, ανήμερα των γενεθλίων του μουσείου και θα πλαισιωθεί από μουσικές εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα. Η είσοδος την ημέρα του εορτασμού θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: www.koutipandoras.gr