Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 10:30

Μάικλ Γουίνσλοου - Ο τηλεοπτικός Τζόουνς από τη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή» έρχεται στην Αθήνα (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μάικλ Γουίνσλοου - Ο τηλεοπτικός Τζόουνς από τη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή» έρχεται στην Αθήνα (Βίντεο)

Ο κωμικός Μάικλ Γουίνσλοου θα λάβει μέρος στο Athens Comedy Festival.

Τον γνωρίσαμε 35 χρόνια πριν, μέσα από τη σειρά ταινιών (επτά για την ιστορία) «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή» σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους, αυτόν του αστυνομικού Τζόουνς ο οποίος έκανε όλες εκείνες τις ανεπανάληπτες μιμήσεις και τους ξεκαρδιστικούς ήχους με το στόμα του, κερδίζοντας επάξια την προσοχή και την καρδιά μας!

Ο λόγος φυσικά για τον τρομερό κωμικό, Μάικλ Γουίνσλοου, γνωστό και ως «ο άνθρωπος με τις 10.000 φωνές» ο οποίος τον Ιούνιο θα βρεθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival.

Δεν υπάρχει ήχος που να μην μπορεί να τον μιμηθεί. Άλλωστε ο Γουίνσλοου είναι αυτός που έκανε γνωστή την τέχνη των «περίεργων ήχων» ή αλλιώς beatboxing.

Ο πολυτάλαντος άνθρωπος-ορχήστρα, έχει εμφανιστεί επίσης στις ταινίες Μπαλάκια τρίτου τύπου, Cheech and Chong’ s Next Movie, The Love Boat, σε διαφημίσεις και σόου, εντάσσοντας πάντα τα ηχητικά εφέ που κάνει με το στόμα του, σε κάθε εμφάνισή του. Αυτό είναι άλλωστε και το ταλέντο που τον έκανε να ξεχωρίσει. 

Το ταλέντο αυτό το ανακάλυψε, όταν ως έφηβος δεν είχε ιδιαίτερα πολλούς φίλους και βαριόταν οικτρά. Για να περνάει λοιπόν η ώρα του ξεκίνησε να μιμείται ήχους, για την ακρίβεια οτιδήποτε έβγαζε ήχο, όπως ζώα, μηχανές, διάφορα αντικείμενα και συσκευές, κ.ά.

Αφού τελείωσε το σχολείο άρχισε να δίνει διάφορες παραστάσεις σε κλαμπ και θέατρα κερδίζοντας φυσικά τις εντυπώσεις, τα θετικά σχόλια του κοινού και μαζί και τα πρώτα του χρήματα.

Ο Γουίνσλοου αποφάσισε έτσι να δει το θέμα πιο επαγγελματικά και άρχισε να δίνει παραστάσεις στο Χόλιγουντ. Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στην εκπομπή The Gong Show όπου μεταξύ άλλων έκανε ήχους από το Star Trek, όπως και μια επική μίμηση του Τζίμι Χέντριξ στο «Purple Haze». Από τις αλησμόνητες στιγμές στη μετέπειτα πορεία του παραμένει το απίστευτο σόου που έδωσε σε τηλεοπτική εκπομπή, παίζοντας μόνο με το στόμα του τραγούδι «Whole Lotta Love» των Led Zeppelin.

Ο πολυτάλαντος ηθοποιός έχει φτιάξει μέχρι και δικές του εφαρμογές για iPhone και Android συσκευές, με διάφορους ήχους που μιμείται ο ίδιος.

Παράλληλα, μέχρι σήμερα δίνει ξεκαρδιστικές stand-up comedy παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, κάνοντας μια στάση και στη χώρα μας την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι το Athens Comedy Festival το οποίο επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, 6 με 9 Ιουνίου στο Gazi Live, θα είναι πιο ανανεώμενο και πιο φεστιβαλικό από ποτέ.

Μία σκηνή για τέσσερις ημέρες θα φιλοξενήσει περισσότερους από 35 κωμικούς δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει με ενιαίο εισιτήριο πολλούς κωμικούς σε δυο ώρες κωμωδίας αλλά και late night παραστάσεις με πιο φτηνό εισιτήριο.

Πηγή: reader


NEWSLETTER