Παρασκευή, 31 Μαϊος 2019 19:10

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Εγκαίνια στις 30 Μαΐου - Πειραιώς 260

Γράφτηκε από την
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Εγκαίνια στις 30 Μαΐου - Πειραιώς 260

Το ιστορικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ξεκίνησε! Ας πάρουμε μία γεύση από την ημέρα των εγκαινίων στην Πειραιώς 260, την Πέμπτη 30 Μαΐου.

Το ιστορικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είχε εγκαίνια την Πέμπτη 30 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 10 Αυγούστου με πληθώρα εκδηλώσεων στην Αθήνα, αλλά και στα φυσικά θέατρα στην Επίδαυρο.

Ήδη, η ανταπόκριση του κόσμου είναι θεαματική, κάτι που φάνηκε από την προπώληση των εισιτηρίων αφού φέτος ήταν τριπλάσια σε νούμερα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Την πρώτη μέρα το Φεστιβάλ περιελάμβανε τα εγκαίνια της βιντεο-εγκατάστασης με τίτλο "Love Story" με την Τζούλιαν Μουρ και τον Αλεκ Μπάλντουιν, στο κτίριο που στεγάζεται στην Πειραιώς 260, με την παρουσία της νοτιοαφρικανικής δημιουργού Κάντις Μπράιτς, η οποία μίλησε για το έργο της. Πρόκειται για μία εγκατάσταση, η οποία διερευνά τους μηχανισμούς της ταύτισης και της ενσυναίσθησης.

«Η καλύτερη δουλειά της Κάντις Μπράιτς, το Love Story, είναι εύστοχη, τραγική και καθηλωτική, όχι μόνο επειδή κινείται μεταξύ των διαφορετικών ανθρώπων και των ιστοριών τους, αλλά επειδή κινείται επίσης μεταξύ αμεσότητας και μετάφρασης, μεταξύ των στοιχείων και της ερμηνείας τους, μεταξύ διασημότητας και ανωνυμίας», σχολίασε η Guardian.

Ταυτόχρονα, στα εγκαίνια του Φεστιβάλ το κοινό απόλαυσε στο προαύλιο χώρο της Πειραιώς και την εγκατάσταση του Μαρκ Χατζηπατέρα, "Building Hope", ένα διαδραστικό έργο τέχνης για παιδιά και μεγάλους (30/5 - 30/6).

Ακόμα, στήθηκε έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, με έργα παιδικής ζωγραφικής εμπνευσμένα από το φετινό ρεπερτόριο της Επιδαύρου (μέχρι τις 17 Ιουλίου).

Το ίδιο βράδυ ξεκίνησαν στην Πειραιώς οι πρώτες παραστάσεις του Φεστιβάλ:

-οι Μεταμορφώσεις του Οβιδιου, από την ομάδα C for Circus (μέχρι τις 2 Ιουνίου)

-η Γένεσις 6,6-7, από την Angelica Liddell (μέχρι Μαΐου)

-και #PUNK, από τη Nora Chipaumire. (μέχρι την 1 Ιουνίου)
Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER