Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 18:40

Αυλαία για τα Αισχύλεια στις 25 Αυγούστου

Γράφτηκε από την

Η Λίνα Νικολακοπούλου ανοίγει με συναυλία της (25/8) στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας τα Αισχύλεια, από τα μακροβιότερα φεστιβάλ της χώρας, τα οποία εφέτος συμπληρώνουν 45 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα. Το φεστιβάλ στήριξαν διαχρονικά από το 1975 όλες οι δημοτικές αρχές της πόλης.

Για δύο μήνες, έως τις 28 Σεπτεμβρίου στο εμβληματικό Παλαιό Ελαιουργείο του παραλιακού μετώπου της πόλης θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, κινηματογράφο, χορό.

Τα εικαστικά των Αισχυλείων, σήμα κατατεθέν του θεσμού στο Παλαιό Ελαιουργείο έχει αναλάβει η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 η οποία θα εγκαινιάσει την προαναγγελθείσα εγκατάσταση «Τιτάνες πέτρες και κόκκαλα» της Μαρίας Παπαδημητρίου.

«Το φεστιβάλ Αισχύλεια ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ανανέωση και στον μετασχηματισμό του και αυτό γίνεται με τη συμμετοχή των ανθρώπων του! Παντού συμμετέχουν άνθρωποι, της πόλης κι όχι μόνο» τόνισε στην παρουσίαση του προγράμματος των Αισχυλείων η επικεφαλής του φεστιβάλ, Κωνσταντίνα Μαρούγκα, πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας.

«Χρέος τιμής όλων των δημοτικών αρχών ήταν και είναι να στηρίξουν τον θεσμό και να του δίνουν την ελευθερία και την αυτονομία των επιλογών που θα εξασφαλίσουν την εξέλιξή του» χαιρέτησε ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://aisxylia.gr

ΑΠΕ - ΜΠΕ