Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 15:15

Μουσικά ταξίδια με τον Θανάση Πολυκανδριώτη στις "Ρίζες"

Γράφτηκε από την
Μουσικά ταξίδια με τον Θανάση Πολυκανδριώτη στις "Ρίζες"

Το Μουσικό Δωμάτιο, στη μουσική σκηνή "Ρίζες" στον Κεραμεικό, υποδέχεται αυτό το χειμώνα τον συνθέτη και σολίστ στο μπουζούκι Θανάση Πολυκανδριώτη.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης θα παρουσιάζει κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι το δικό του Ποτ Πουρί. Μετά από 55 χρόνια καλλιτεχνικής εμπειρίας σε δισκογραφία, συναυλίες και εκπαίδευση, ο συνθέτης επιλέγει να παρουσιάσει ένα λαϊκό πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, με πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο.

Στην παράσταση Ποτ Πουρί, ο συνθέτης «μπερδεύει» όμοια τραγούδια από διαφορετικές χρονολογικά δεκαετίες αλλά από συγγενείς συνθέτες με την ίδια κατεύθυνση, λαϊκό, ρεμπέτικο, δημοτικό, έντεχνο.

Η μεγαλοπρέπεια ενός ταξιμιού Σαμπάχ και αυτοσχεδιασμού την κατάλληλη στιγμή, στρώνουν το έδαφος για τα κλασικά «Γιατί καλέ γειτόνισσα», «Ένας μάγκας στο Βοτανικό», συνεχίζει με το ταξίμι Χιτζασκιάρ και τελείως φυσικά ακολουθούν οι ίδιοι δρόμοι με το «Τα βάσανά μου» και το «Ήθελα να σ’ αντάμωνα».

Στην παράσταση Ποτ Πουρί, ο κ. Πολυκανδριώτης θα μας θυμίσει και μια σειρά από εμβληματικές πρώτες εκτελέσεις που αποτυπώθηκαν στο βινύλιο από τη δική του πενιά και σημάδεψαν την ελληνική δισκογραφία. Το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας του Μάνου Λοϊζου, η Αθανασία του Μάνου Χατζιδάκι, το Μακρύ Ζεϊμπέκικο του Νίκου του Διονύση Σαββόπουλου, η Πρώτη φορά του Μίμη Πλέσσα είναι μερικές από αυτές.

Από το πρόγραμμα δεν θα λείπουν και οι μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη όπως, Τελειώσαμε λοιπόν, Στου φεγγαριού την αγκαλιά, Τι έκανα για πάρτη μου, Τα πήρες όλα, Ατέλειωτο ερωτικό ταξίδι, κ.α. Στο Μουσικό Δωμάτιο, το μπουζούκι θα συναντήσει και τον Johannes Brahms, μουσική καινοτομία την οποία μας έχει συνηθίσει ο Πολυκανδριώτης με τη σύμπραξη του λαϊκού μας οργάνου με συμφωνικές ορχήστρες.

Ο Θ. Πολυκανδριώτης φιλοδοξεί να έρθει κοντά στο κοινό, να δημιουργήσει ένα μουσικό στέκι, που θα χωράνε ακόμα και οι παραγγελιές, πράγμα που ενδείκνυται για έναν τέτοιο φιλικό «οικογενειακό» χώρο όπου ο καλλιτέχνης έχει άμεση επαφή με τον κόσμο. Μαζί του οι συνεργάτες του, Χριστίνα Μιχαλάκη στο τραγούδι, Αλέξανδρος Κουβέλης-μπουζούκι-τζουρά, Ανδρέας Βουδούρης-πιάνο, Νίκος Νταρίλας-κρουστά, Κώστας Αραβαντινός-κιθάρα-φωνή.

Είσοδος: 10 ευρώ/ άτομο

Μπουκάλι κρασί από 30 ευρώ για 2 άτομα. Μπουκάλι ποτό από 80 ευρώ για 4 άτομα (Σερβίρονται κρύα και ζεστά πιάτα).

Μπαρ

Είσοδος 10 ευρώ χωρίς ποτό

Σάββατα βράδυ στις 23:00

Κυριακή μεσημέρι στις 14:30 προσέλευση για το φαγητό, 15:30 έναρξη προγράμματος


NEWSLETTER