Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015 10:54

Έσπασε ταμεία η ταινία του Παπακαλιάτη, 'Ένας άλλος κόσμος', την πρώτη εβδομάδα προβολής

Γράφτηκε από την
Έσπασε ταμεία η ταινία του Παπακαλιάτη, 'Ένας άλλος κόσμος', την πρώτη εβδομάδα προβολής

Η δεύτερη κινηματογραφική απόπειρά του Έλληνα δημιουργού έκοψε 165.000 εισιτήρια και βρέθηκε με χαρακτηριστική άνεση στην πρώτη θέση του ελληνικού box office. Οι θετικές κριτικές και τα σχέδια για προβολή της στο εξωτερικό.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επέστρεψε με τη δεύτερη κατά σειρά κινηματογραφική του απόπειρα, με τίτλο "Ένας άλλος κόσμος". Η ελληνική ταινία με το πλούσιο καστ έκανε πρεμιέρα πριν από μια βδομάδα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες και όπως αναμενόταν έσπασε τα ταμεία. Στην πρώτη εβδομάδα το φιλμ έκοψε 165.000 εισιτήρια

Έχοντας ήδη αποσπάσει ιδιαίτερα θετικές κριτικές, η δεύτερη κινηματογραφική δουλειά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, δείχνει τη δυναμική της στο ελληνικό κοινό, που την έφερε στην κορυφή του ελληνικού box office, από την πρώτη μόλις εβδομάδα προβολής της στις αίθουσες, με 165.000 εισιτήρια. 

Όσοι την έχουν παρακολουθήσει έχουν να πουν ιδιαίτερα θετικά σχόλια και πέραν των θαυμαστριών του ηθοποιού που των ακολουθούν πιστά, δεκάδες είναι εκείνοι που δηλώνουν ξαφνιασμένοι θετικά, τόσο από τα θέματα που πραγματεύεται η ταινία, όσο και από το γεγονός που αφήνει την αίσθηση πως έχει "κεντράρει" ακριβώς στο σήμερα και την πραγματικότητα που βιώνει ο μέσος Έλληνας (και μετανάστης) στην Ελλάδα σήμερα.

Ένα καστ σημαντικών ηθοποιών από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Ασία δίνει φως στους ήρωες και τις ιστορίες τους. Ανάμεσά τους, ο J.K.Simmons, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου αλλά και Χρυσή Σφαίρα, για την ταινία «Whiplash» («Χωρίς μέτρο»). Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Andrea Osvart, Μαρία Καβογιάννη, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη. Φυσικά, ξεχωρίζει και η εμφάνιση του Μηνά Χατζησάββα, στην τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, όπως μαθαίνουμε θα κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό με τον τίτλο «Worlds apart». Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως πέραν του κινηματογραφόφιλου κοινού, θετικά έχουν αντιδράσει μέχρι τώρα και οι περισσότεροι Έλληνες κριτικοί κινηματογράφου, οι οποίοι σαφώς και περίμεναν στη... "γωνία" τον Έλληνα δημιουργού για να τον κριτικάρουν. Η ελληνική ταινία θα έχει να αντιμετωπίσει στη δεύτερη, χριστουγεννιάτικη εβδομάδα προβολής της, τον οδοστρωτήρα από την Αμερική που δεν είναι άλλος από την έβδομη ταινία Star Wars.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER