Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 14:12

Eurovision 2016: Τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν απευθείας στον τελικό (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Eurovision: Διαγωνισμός τραγουδιού-show ή ένα κίτς πανηγυράκι; Οι γνώμες διίστανται!

Εμείς όμως δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε το θεσμό της Eurovision, αλλά για να παρουσιάσουμε τα τραγούδια που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Φέτος ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί, για μια ακόμη φορά, στη Σουηδία, η οποία κέρδισε πέρσι με το τραγούδι "Heroes" και τον τραγουδιστή Måns Zelmerlöw με το εντυπωσιακό show που έδωσε ολομόναχος στη σκηνή, με τη βοήθεια ενός διαδραστικού βίντεο που έπαιζε στην οθόνη ακριβώς πίσω του.

Ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου, με τη συμμετοχή της Ελλάδας να εμφανίζεται στην 2η θέση και της Κύπρου στην 11η. Την Πέμπτη 12 Μαΐου θα δούμε το δεύτερο ημιτελικό και στη συνέχεια, το Σάββατο 14 Μαΐου θα παρακολουθήσουμε το μεγάλο τελικό της φετινής, 61ης στη σειρά, διοργάνωσης. 

Αρχικά, να σας θυμίσουμε πως κάθε χρόνο υπάρχουν οι Big 5, δηλαδή οι 5 χώρες που συμμετέχουν απευθείας στον τελικό -ανεξάρτητα από τη θέση που έλαβαν στο διαγωνισμό την προηγούμενη χρονιά- χωρίς να χρειαστεί να περάσουν τη δοκιμασία του ημιτελικού, αφού είναι αυτές που δίνουν τη μεγαλύτερη οικονομική στήριξη στο διαγωνισμό. Οι Big 5 είναι οι Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ιταλία. Επίσης, απευθείας στον τελικό περνά, φυσικά, και η νικήτρια χώρα της προηγούμενης χρονιάς, στην περίπτωσή μας η Σουηδία. 

Πάμε να δούμε τα φετινά τραγούδια των Big 5 και της περσινής νικήτριας που θα διαγωνιστούν απευθείας στον τελικό της 14ης Μαΐου. 

Γαλλία

Τίτλος: J’ai cherché (Έψαχνα)

Καλλιτέχνης: Amir 

 

 

Γερμανία

Τίτλος: Ghost (Φάντασμα)

Καλλιτέχνης: Jamie-Lee

 

Ηνωμένο Βασίλειο

Τίτλος: You’re Not Alone (Δεν είσαι μόνη)

Καλλιτέχνες: Joe and Jake

 

Ισπανία

Τίτλος: Say Yay! (Πες Ναι!)

Καλλιτέχνης: Barei

 

Ιταλία

Τίτλος: No Degree of Separation (Κανένας βαθμός διαχωρισμού)

Καλλιτέχνης: Francesca Michielin

 

Σουηδία

Τίτλος: If I Were Sorry (Αν ήμουν λυπημένος)

Καλλιτέχνης: Frans

Μείνετε συντονισμένοι στο eleftheriaonline.gr για να δούμε μαζί όλα τα τραγούδια της φετινής Eurovision και άλλα σχετικά θέματα... 

Δείτε εδώ τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον 1ο ημιτελικό, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016.