Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 15:31

Αλλαγές στο Twitter για τον περιορισμό της προσβλητικής συμπεριφοράς

Γράφτηκε από την
Αλλαγές στο Twitter για τον περιορισμό της προσβλητικής συμπεριφοράς

Περισσότερες αλλαγές για τον περιορισμό της προσβλητικής συμπεριφοράς στην πλατφόρμα του ανακοίνωσε πρόσφατα το Twitter, μετά τις έντονες επικρίσεις που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, μέσα στις «επόμενες εβδομάδες» πρόκειται να εφαρμοστούν τρεις κύριες αλλαγές. Αυτές θα περιλαμβάνουν δράσεις για τον εντοπισμό των χρηστών, οι λογαριασμοί των οποίων έχουν καταργηθεί μόνιμα, ώστε αυτοί να μην έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν εκ νέου καινούριους.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζακ Ντόρσι υποσχέθηκε πως η πλατφόρμα θα υιοθετήσει «μια εντελώς νέα προσέγγιση σχετικά με την προσβλητική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένου του να υπάρχει ανοιχτός και σε πραγματικό χρόνο διάλογος σε κάθε βήμα αυτής της προσπάθειας».

'Αλλες αλλαγές θα περιλαμβάνουν την εμφάνιση ασφαλέστερων αποτελεσμάτων αναζήτησης και την κατάργηση πιθανόν προσβλητικών ή χαμηλής ποιότητας απαντήσεων σε tweets. Ωστόσο, κανένα από αυτά τα εργαλεία δεν θα διαγράφουν tweets από την πλατφόρμα αλλά οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να τα ελέγχουν μέσω των ρυθμίσεων.

Τον περασμένο Νοέμβριο το Twitter είχε παραδεχτεί ότι η «προσβλητική συμπεριφορά» μεταξύ των χρηστών ολοένα και μεγάλωνε. Για τον λόγο αυτόν η εταιρεία προχώρησε στην διαμόρφωση του εργαλείου Mute, κάτι που παρείχε πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να μπλοκάρουν συγκεκριμένες λέξεις, φράσεις ή ολόκληρες συζητήσεις τις οποίες δεν επιθυμούσαν να βλέπουν. Τον περασμένο Ιούνιο το Twitter αναβάθμισε και το εικονικό κουμπί Block, ώστε οι χρήστες που το χρησιμοποιούν να μην βλέπουν πλέον τα μηνύματα κάποιου άλλου χρήστη τον οποίον είχαν αποκλείσει.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το Twitter αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει το ζήτημα της προσβλητικής συμπεριφοράς, καθώς το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών είχε αρχίσει να μειώνεται. Η Google, η Apple και η Disney φέρεται ότι είχαν δηλώσει ενδιαφέρον να εξαγοράσουν την ιστοσελίδα, ωστόσο ουδεμία συμφωνία δεν προχώρησε.

APE-MPE


NEWSLETTER