Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 19:05

Δοκιμή Fiat Spider 124 1.4 Multiair 140

Γράφτηκε από την
Δοκιμή Fiat Spider 124 1.4 Multiair 140

Ο καλός καιρός του Σαββατοκύριακου επέτρεψε την ολοκλήρωση της δοκιμής του Fiat Spider 124 1.4 Multiair 140 ίππων.

Το πρώτο σκέλος της δοκιμής του ιταλικού μοντέλου θα το διαβάσετε στην ανάρτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 14/2/2017.

Ο υπογράφων οδήγησε το roadster που έχει προέλθει από την συνεργασία της Mazda με την Fiat και σε μια διαδρομή που είναι από τις ομορφότερες στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε από την Αθήνα και με χαλαρό ρυθμό κατευθύνθηκε προς το Σούνιο. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι δίπλα στη θάλασσα και η οδήγηση αποκτά μια διαφορετική ανεκτίμητη παράμετρο.

Η λιακάδα και η υψηλή για την εποχή θερμοκρασία επέτρεψαν το άνοιγμα της υφασμάτινης οροφής. Η οροφή ανοίγει και κλείνει εύκολα χάρη σε ένα εξελιγμένο μηχανισμό.

Η ανοικτή οροφή αποκαλύπτει το εσωτερικό του αυτοκινήτου και αλλάζει όλη την εμφάνιση του διθέσιου μοντέλου με την επιτυχημένη σχεδίαση.

Όπως διαπιστώθηκε, το διθέσιο ανοικτό αυτοκίνητο προφυλάσσει σε ικανοποιητικό επίπεδο τους επιβάτες από τον αέρα. Οι στροβιλισμοί στην καμπίνα είναι περιορισμένοι. Οι επιβάτες απολαμβάνουν τον ήλιο και τον αέρα.

Το ενισχυμένο παρμπρίζ έχει μικρές ταλαντώσεις. Το πλαίσιο ειδικών προδιαγραφών εξασφαλίζει ασφαλή κίνηση και μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις αντιδράσεις από την έλλειψη της σταθερής οροφής.

Το διθέσιο ανοικτό αυτοκίνητο με το μακρύ καπό έχει οδηγοκεντρικό προσανατολισμό. Ο οδηγός από τα πρώτα χιλιόμετρα αντιλαμβάνεται τα χαρακτηριστικά της ιταλικής σχολής στην αυτοκίνηση. Το στιβαρό και ακριβές τιμόνι, οι σφιχτές αναρτήσεις και η αίσθηση ασφάλειας είναι τα βασικά στοιχεία της ιταλικής πρότασης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο βενζινοκινητήρας 1.4 Multiair ισχύος 140 ίππων είναι μια καλή επιλογή και εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,5΄΄ και τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Αξίζει να τονισθεί η καλή ποιότητα κατασκευής και το προσεκτικό φινίρισμα. Η τιμή του καθορίστηκε στα 31.000 ευρώ.

Στο αυτοκίνητο της δοκιμής -με πολλά δημοσιογραφικά χιλιόμετρα- οι παρατηρήσεις αφορούν τους θορύβους από τον μηχανισμό της οροφής και της πίσω ανάρτησης.

Επίσης, το τιμόνι ρυθμίζεται μόνο σε ύψος και είναι ελάχιστοι οι αποθηκευτικοί χώροι στην καμπίνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER