Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 11:10

«Συγγνώμη» της Intel για τις ελαττωματικές διορθώσεις

Γράφτηκε από την
«Συγγνώμη» της Intel για τις ελαττωματικές διορθώσεις

Ελαττωματικά είναι τα «μπαλώματα» ασφαλείας που έκανε η Intel στα τσιπάκια της για προστασία από τις πρόσφατες απειλές Meltdown και Spectre, με αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος στον κόσμο κατασκευαστής επεξεργαστών να ζητήσει «συγγνώμη».

Η Intel κάλεσε τους κατασκευαστές υπολογιστών, τους οποίους προμηθεύει με επεξεργαστές, να σταματήσουν να εγκαθιστούν τις προβληματικές διορθώσεις της, οι οποίες μπορούν να κάνουν τους υπολογιστές να κλείνουν συχνά μόνοι τους και να επανεκκινούν και γενικότερα να έχουν απρόβλεπτη συμπεριφορά.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Νέβινι Σενόι αναγνώρισε ότι η υποτιθέμενη λύση εξελίχθηκε η ίδια σε πρόβλημα και διαβεβαίωσε, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η Intel «εργάζεται νυχθημερόν για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που ανέκυψαν».

Τα νέα αυτά προβλήματα είναι άσχετα με τα αρχικά παράπονα των χρηστών ότι τα «μπαλώματα» στους κεντρικούς επεξεργαστές επιβραδύνουν τη λειτουργία των υπολογιστών, κάτι που η Intel ουσιαστικά έχει αρνηθεί.

Η δυσκολία της Intel να λύσει έως τώρα με πειστικό τρόπο το πρόβλημα ασφαλείας των τσιπ της μπορεί να οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις να αναβάλουν τις αγορές νέων υπολογιστών, σύμφωνα με τον αναλυτή Μάριο Μοράλες της εταιρείας IDC.

Ήδη, η Intel άρχισε να κυκλοφορεί μια νέα έκδοση των αναβαθμίσεων ασφαλείας της, που μένει να φανεί κατά πόσο είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.


NEWSLETTER