Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 10:08

Εγκαινιάζεται η 5η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας "Patras IQ"

Γράφτηκε από την
Εγκαινιάζεται η 5η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας "Patras IQ"

Ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή 27 Απριλίου, το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας «Δ. Τόφαλος» η 5η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας «Patras IQ», η οποία συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το ΑΤΕΙ Πάτρας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 19:00 από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Κύριος στόχος της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Απριλίου, είναι η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα, όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από μία διαρκή προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και τη βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών, που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις, ενώ έμφαση θα δοθεί στις δυνατότητες που θα παρέχονται μελλοντικά από την εφαρμογή τής ασύρματης τεχνολογίας πέμπτης γενιάς.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν ερευνητικοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι αναπτυξιακοί φορείς, καθώς και νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις. Ακόμη, θα παρέχεται η δυνατότητα της από κοινού συμμετοχής φορέων, όπως ερευνητικά εργαστήρια και νεοφυείς επιχειρήσεις που συνεργάζονται για την υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών.

Επίσης, στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών και θα παρασχεθούν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής, Σταύρια Μαθιού, «η έκθεση είναι το κορυφαίο γεγονός του θεσμού "Patras IQ", ο οποίος όλον τον υπόλοιπο χρόνο εργάζεται στην κατεύθυνση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, κάτι που αποτελεί και τον διαχρονικό σκοπό».

Όσον αφορά τη φετινή έκθεση, η ίδια τόνισε ότι «για πρώτη θα έχουμε συνεργατικά περίπτερα, δηλαδή το εργαστήριο όπου κυοφορήθηκε η ιδέα και η εταιρεία που δημιουργήθηκε μετά από αυτήν την κυοφορία.»

Όπως εξήγησε η κ. Μαθιού, «θα έχουμε απτά παραδείγματα, δηλαδή την ιδέα που προέκυψε μέσα σε ένα εργαστήριο, πώς αυτή υλοποιήθηκε και πώς τελικά μετασχηματίστηκε σε εταιρεία». «Αυτή, λοιπόν, είναι η διαφορά φέτος, αν θέλουμε να δούμε την εξέλιξη της έκθεσης» πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 


NEWSLETTER