Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 11:10

Πώς να μετατρέψετε τη selfie σας σε κλασικό έργο ζωγραφικής (φωτο)

Γράφτηκε από την
Πώς να μετατρέψετε τη selfie σας σε κλασικό έργο ζωγραφικής (φωτο)

Δεν έχει προλάβει να καταλαγιάσει ο θόρυβος από την εφαρμογή FaceApp, με την οποία οι χρήστες μπορούν να «δουν» τον εαυτό τους σε προχωρημένη τρίτη ηλικία - και τις αντιδράσεις για παραβίαση του ιδιωτικού χώρου - και μια νέα τάση ανατέλλει: Η εφαρμογή AI Portraits App δημιουργήθηκε από ερευνητές στο MIT-IBM Watson AI Lab και μπορεί να μετατρέψει τη selfie σας σε ένα κλασικό πορτρέτο, άξιο να διεκδικήσει θέση σε μουσείο περιωπής.

Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναπαράξει «καλλιτεχνικά πορτρέτα (ανθρώπων)», σε διαφορετικά καλλιτεχνικά ύφη. Οι ερευνητές φόρτωσαν δεκάδες χιλιάδες πορτρέτα από την Πρώιμη Αναγέννηση έως τη Σύγχρονη Τέχνη για να βοηθήσουν στη «εκπαίδευση» των Generative Adversarial Network (GAN) μοντέλων.

Στον ιστότοπο αναφέρεται ότι δεν υφίστανται άλλα κίνητρα εκτός από το να διδάξουν τους χρήστες για την τέχνη.

«Οι φωτογραφίες σας στέλνονται στους σέρβερ μας για να παράγουν πορτρέτα. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε δεδομένα από τις φωτογραφίες σας για κανέναν άλλον σκοπό και θα τις διαγράψουμε/“ σβήσουμε” αμέσως» διευκρινίζεται για να τονιστεί η διαφορά με την εφαρμογή FaceApp, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να «προχωρήσει πολλά χρόνια, στο μέλλον» τη δική του φωτογραφία ή τη φωτογραφία κάποιου άλλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER