Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 17:14

Το iPhone 7 θα έχει 13% ισχυρότερη μπαταρία, 256 gb χωρητικότητα και θα είναι... αδιάβροχο;!

Γράφτηκε από τον

Οι φήμες για το επόμενο μεγαθήριο της Apple που αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2016 περιέχουν τα πάντα.


Αν και θα αργήσουμε λίγο να το δούμε, το iPhone 7 σίγουρα υπόσχεται τις πιο σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τους προκατόχους του. Ποιες είναι όμως οι φήμες που διαδίδονται από τα εργοστάσια συναρμολόγησης στην Κίνα;

Ας ξεκινήσουμε από τις πιο λογικές.

Μπαταρία στα 3,100mAh: Αυτό δεν είναι απλά αναμενόμενο είναι και απαραίτητο. Ο ρυθμός εξάντλησης της μπαταρίας των τελευταίων μοντέλων έχει προβληματίσει ακόμα και τους πλέον φανατικούς οπαδούς του «Μηλου» μιας και είναι δώρον άδωρο μια συσκευή με τόσες δυνατότητες που κλείνει λόγω μπαταρίας με χρήση μισής ημέρας.

Χωρητικότητα στα 256 gb: Επίσης απαραίτητο μιας και με τόσα προγράμματα, τραγούδια, βίντεο κλπ ούτε τα 32 και φυσικά ούτε τα 16 gb αρκούν. Η Apple φαίνεται να έχει αποφασίσει την εξάλειψη μοντέλων με 16 gb χωρητικότητα κάτι που έχει ήδη αργήσει να συμβεί.

Υγρό μέταλλο αντί για αλουμίνιο: To υγρό μέταλλο χρησιμοποιείται ήδη στον μηχανισμό της θήκης της sim κάρτας στα iPhone, αλλά δεν έχει γίνει ευρεία η χρήση του ακόμα αν και μόνο καλό μπορεί να προσφέρει. Καταλαμβάνει τον ίδιο όγκο με το αλουμίνιο ενώ είναι πολύ πιο ανθεκτικό.

Αλλαγές λογικές προς το δύσκολο να συμβούν.

Εξάλειψη του home button και πρόσθεση αυτού μέσα στην οθόνη αφής: Κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο, είναι η τοποθέτηση του κουμπιού εκκίνησης μέσα στην οθόνη. Το ζήτημα είναι αν κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει προβλήματα στην χρήση του κινητού και όχι τόσο πολύ στο αν υπάρχει η τεχνολογία για να πραγματοποιηθεί. Παραμένουμε σκεπτικοί σε αυτήν την φήμη.

Ασύρματη φόρτιση και ταυτοποίηση αφής σε όλη την οθόνη: Η ασύρματη φόρτιση είναι δυνατή μέσω της εταιρείας Qualcomm η οποία ανακοίνωσε την παροχή τέτοιας δυνατότητας τον Ιούλιο του 2015, ενώ η ταυτοποίηση αφής σε ολόκληρη την οθόνη του κινητού συνάδει με ακόμα μια πατέντα που κατοχύρωσε η Apple πρόσφατα και σίγουρα θα διευκολύνει τους χρήστες που προτιμούν αυτό το είδος ξεκλειδώματος αλλά βρίσκουν την υπάρχουσα δυνατότητα περιορισμένη μόνο στο κουμπί έναρξης και άβολη κατά την καθημερινή χρήση. 

Αδιάβροχο iPhone: Η τεχνολογία σίγουρα υπάρχει και μάλλον το νέο iPhone θα είναι αδιάβροχο. Η Apple έχει κατοχυρώσει την πατέντα από παλιά, το πρόβλημα έγκειται στον μηχανισμό που θα κλείνει αεροστεγώς τις οπές χωρίς κάποια παρέμβαση από τον χρήστη. 

Υπάρχουν και άλλες φήμες μικρότερης σημασίας, και σίγουρα μέχρι την ανακοίνωση του iPhone 7 θα ακούσουμε και πολλές άλλες, το σημαντικό είναι πως η Apple δείχνει να ανταποκρίνεται στα προβλήματα των πρόσφατων μοντέλων και να έχει ξεκινήσει δυναμικές αλλαγές και βελτιώσεις.