Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 18:24

Ο... πιγκουίνος σερ Νιλς Όλαφ προήχθη σε ταξίαρχο στον Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου

Γράφτηκε από την
Ο... πιγκουίνος σερ Νιλς Όλαφ προήχθη σε ταξίαρχο στον Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου

Σε παράταξη για μια ειδική τελετή, οι στρατιώτες της Φρουράς της Αυτής Μεγαλειότητας του Βασιλιά της Νορβηγίας επιθεωρούνται προσεκτικά -- από έναν πιγκουίνο.

Ο σερ Νιλς Όλαφ, ένας βασιλικός πιγκουίνος στον Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου, τιμήθηκε χθες με τον τίτλο του ταξίαρχου στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στον κήπο. Το πουλί αυτό είναι η μασκότ της Φρουράς της Αυτής Μεγαλειότητας του Βασιλιά της Νορβηγίας και το 2008 είχε χρισθεί ιππότης.

Κάτω από έναν συννεφιασμένο ουρανό, ο σερ Νιλς Όλαφ περπάτησε αργά στην Βόλτα των Πιγκουίνων του ζωολογικού κήπου και ολοκλήρωσε την επιθεώρηση βγάζοντας μια κραυγή και ξύνοντας το κεφάλι του. Ένας φύλακας του κήπου τοποθέτησε τα διάσημα του ταξίαρχου στο φτερό του.

Η σχέση ανάμεσα στον Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου και τη Νορβηγία μέσω των πιγκουίνων χρονολογείται από το 1914, όταν μια νορβηγική οικογένεια δώρισε στον κήπο βασιλικούς πιγκουίνους.

Το 1972, ένας από τους βασιλικούς πιγκουίνους του κήπου βαφτίσθηκε Νιλς Όλαφ, από τα ονόματα του Νορβηγού ταγματάρχη Νιλς Εγέλιεν, που τακτοποίησε τα της υιοθεσίας του, και του τότε βασιλιά Όλαφ της Νορβηγίας. Έκτοτε το όνομα έχει δοθεί σε άλλους δύο.

Περισσότεροι από 50 Nορβηγοί στρατιώτες βρίσκονται στη Σκωτία για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση The Royal Edinburgh Military Tattoo και είναι έθιμο γι' αυτούς, όταν βρίσκονται στην πόλη, να προβιβάζουν τον πιγκουίνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο: Euronews.com


NEWSLETTER