Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 10:37

«Αρχιτεκτο-παραμύθια» (από τον Federico Babina)

Γράφτηκε από την

Ιστορίες για παιδιά. Παραμύθια. Η Κοκκινοσκουφίτσα. Ο Πινόκιο. Τα τρία γουρουνάκια. Ο Αλαντίν. Μεγαλώσαμε μ' αυτά.

Όλοι, «μεγαλώσαμε»; Ίσως όχι όλοι. Σίγουρα όχι ο Ιταλός αρχιτέκτονας και γραφίστας Federico Babina. Ο οποίος βάλθηκε να δει με σύγχρονο μάτι - το σύγχρονο μάτι του αρχιτέκτονα, με κατεύθυνση φουτουριστική - τα «σπίτια» στα οποία έμεναν τα κεντρικά πρόσωπα των αγαπημένων παραμυθιών.

Σχεδίασε μια σειρά από υποθετικές κατοικίες των ηρωίδων και ηρώων αυτών των ιστοριών, την οποία ονόμασε «Architales», από το architecture και το tale, σα να λέγαμε «Αρχιτεκτο-παραμύθια»: Το φουτουριστικό σπίτι της Σταχτοπούτας, του Πίτερ Παν, της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, της Ωραίας Κοιμωμένης, της Χιονάτης βεβαίως. Κι άλλων.

«Τα πρώτα μου βήματα ως αρχιτέκτονας ήταν επισκέψεις στα σπίτια και τα κάστρα των παραμυθιών που, παιδί, με έκαναν να ταξιδεύω στη φαντασία μου» δηλώνει ο Federico Babinaστο, στο Lost At E Minor. «Τα φωτισμένα παράθυρα στη βαθιά νύχτα που κρύβουν εκπλήξεις και μυστικά, τα μεταμορφωμένα αντικείμενα που ζωντανεύουν, ήταν για μένα το πρελούδιο στο σύμπαν της αρχιτεκτονικής και του ντιζάιν.»

Για περισσότερα εδώ

ΑΠΕ-ΜΠΕ