Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 10:28

Ο πρώτος καρκινοπαθής τελικού σταδίου που «κατέκτησε» την κορυφή του Έβερεστ

Γράφτηκε από την
Ο πρώτος καρκινοπαθής τελικού σταδίου που «κατέκτησε» την κορυφή του Έβερεστ

Ένας 47χρονος Βρετανός καρκινοπαθής τελικού σταδίου, στον οποίον οι γιατροί έχουν δώσει λίγους μήνες ζωής, «κατέκτησε» την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Γης, του Έβερεστ. Πιθανότατα είναι ο πρώτος άνθρωπος που, σε αυτό το στάδιο της ασθένειας, κατάφερε κάτι τέτοιο.

Ο Ίαν Τούτχιλ διαγνώσθηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου το καλοκαίρι του 2015, στις αρχές του 2016. Έπειτα από θεραπεία πίστεψε ότι έγινε καλά, αλλά η νόσος επέστρεψε δριμύτερη και ενημερώθηκε ότι του είχαν απομείνει μόνο λίγοι μήνες ζωής.

Όπως είπε στο BBC, «αποφάσισα να αποδείξω ότι οτιδήποτε είναι δυνατό» και, κάπως έτσι, στις 5 Ιουνίου «πάτησε» στην κορυφή του Έβερεστ.

Ο Τούτχιλ, καταγόμενος από την πόλη Σέφιλντ και προσωπικός γυμναστής στο επάγγελμα, τοποθέτησε στην ψηλότερη κορυφή -μετά από σχετική δωρεά που του έγινε- μία σημαία της ποδοσφαιρικής ομάδας Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ, παρόλο που ο ίδιος δηλώνει φανατικός οπαδός μιας άλλης ομάδας της ίδιας πόλης. 

Αφού βρέθηκε στην κορυφή του Έβερεστ, έστειλε το εξής μήνυμα μέσω Twitter: «Τίποτε να δει κανείς εδώ πάνω, εκτός από κάποιον καρκινοπαθή τύπο με μια σημαία της Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Ian Toothill-BBC


NEWSLETTER