Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 10:11

Αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά τα γεγονότα στην Τουρκία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά τα γεγονότα στην Τουρκία

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα στις ασιατικές αγορές, μετά τα κέρδη που κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα κι ενώ οι επενδυτές φαίνεται ν' αξιολογούν ψύχραιμα την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία. Νωρίτερα, σήμερα είχαν καταγραφεί πτωτικές τάσεις στη διαμόρφωση των τιμών.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης αυξήθηκαν 26 σεντς στα 47,87 δολ. το βαρέλι μετά την αύξησή τους κατά 24 σεντς στην προηγούμενη συνεδρίαση κι αφού αυξήθηκαν κατά 2% την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 10 σεντς στα 46,05 δολ το βαρέλι, μετά την αύξησή τους κατά 27 σεντς στην προηγούμενη συνεδρίαση και αφού κέρδισαν περισσότερο από 1% την προηγούμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τάσεις μείωσης των τιμών πετρελαίου επικράτησαν σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν ν' αξιολογήσουν τις συνέπειες από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Οι εξελίξεις στη διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου επηρεάζονται από την ενίσχυση του δολαρίου, αλλά και από τα οικονομικά αποτελέσματα που έγιναν γνωστά για την πορεία των οικονομικών στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 12 σεντς στα 45,83 δολ. το βαρέλι, μετά την αύξηση κατά 27 σεντς στην προηγούμενη συνεδρίαση και την καταγραφή ποσοστιαίου κέρδους άνω του 1% την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά ένα σεντ στα 47,60 δολ. το βαρέλι, μετά την αύξηση κατά 24 σεντς στην προηγούμενη συνεδρίαση και την καταγραφή κέρδους 2% την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αγορές πετρελαίου παρακολουθούν άμεσα τις εξελίξεις στην Τουρκία, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιπτώσεις στη διέλευση από τα Στενά του Βοσπόρου, μετά την προσωρινή διακοπή και την επαναλειτουργία τους, το Σάββατο. Από το Βόσπορο διέρχεται ποσοστό 3% της παγκόσμιας διακίνησης πετρελαίου, από τη Μαύρη Θάλασσα και την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER