Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 16:35

Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις: 8.651 στρατιώτες συμμετείχαν στο πραξικόπημα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις: 8.651 στρατιώτες συμμετείχαν στο πραξικόπημα

35 αεροπλάνα, 37 ελικόπτερα, 74 τανκ, 239 τεθωρακισμένο και τρία πολεμικά πλοία είχαν υπό τον έλεγχό τους οι στασιαστές που επιχείρησαν να καταλάβουν την εξουσία - «Τρομοκράτες με στολή» χαρακτηρίζει τους εμπλεκόμενους ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Συνολικά 8.651 στρατιώτες συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, διευκρίνισαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής μας χώρας σε ανακοίνωσή τους.

Χαρακτηρίζοντας τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο πραξικόπημα ως «τρομοκράτες του κινήματος του Φετιουλάχ Γκιουλέν με στολή», η ανακοίνωση του στρατού επισήμαινε ότι αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει το 1,5% των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Στην απόπειρα κατάληψης της εξουσίας χρησιμοποιήθηκαν επίσης 35 αεροπλάνα, 37 ελικόπτερα, 74 τανκ, 239 τεθωρακισμένο και τρία πλοία, προσθέτει η ανακοίνωση, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ηγεσίας του στρατού ήταν ενάντια στο πραξικόπημα και ότι είναι πλέον σε θέση να αποτρέψει μελλοντικά ανάλογες απόπειρες

Πηγή: protothema.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER