Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 19:53

Γαλλία: Έκκληση σε μουσουλμάνους να πάνε στις εκκλησίες για αλληλεγγύη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γαλλία: Έκκληση σε μουσουλμάνους να πάνε στις εκκλησίες για αλληλεγγύη

Το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM), ο κυριότερος εκπρόσωπος του Ισλάμ στη Γαλλία, κάλεσε σήμερα τους πιστούς μουσουλμάνους να παρακολουθήσουν την Κυριακή στη λειτουργία σε χριστιανικές εκκλησίες προκειμένου να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο "την αλληλεγγύη και τη συμπόνια τους" μετά την "ποταπή δολοφονία" ενός ηλικιωμένου ιερέα, την Τρίτη, από δύο τζιχαντιστές.

Στην ανακοίνωσή του το CFCM καλεί "τους υπευθύνους των τεμενών, τους ιμάμηδες και τους πιστούς να επισκεφθούν την κοντινότερη εκκλησία, κυρίως με την ευκαιρία της λειτουργίας της Κυριακής, για να εκφράσουν και πάλι στους χριστιανούς αδελφούς μας την αλληλεγγύη και τη συμπόνια των μουσουλμάνων της Γαλλίας".

Το Συμβούλιο καλεί επίσης τους υπευθύνους των περίπου 2.500 τεμενών της Γαλλίας "να αδράξουν την ευκαιρία" του κηρύγματος και της προσευχής της Παρασκευής για να τονίσουν την κυρίαρχη θέση που έχει στη μουσουλμανική θρησκεία ο σεβασμός για τις άλλες θρησκείες και ο σεβασμός προς τους εκπροσώπους τους.

"Αυτός που βλάπτει άδικα έναν Εβραίο ή έναν χριστιανό θα με βρει απέναντί του την Ημέρα της Κρίσης" είπε ο προφήτης Μωάμεθ σε μία χαντίθ (τα λόγια και οι πράξεις του προφήτη όπως τα καταγράφει η μουσουλμανική παράδοση), τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το CFCM καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο τη δολοφονία του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, κοντά στη Ρουέν, από δύο τζιχαντιστές που είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER