Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 22:50

Γκάφα μεγατόνων από Κύπριο αστυνομικό: Αντί να τηλεφωνήσει στην Ιντερπόλ, τηλεφώνησε στον δολοφόνο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γκάφα μεγατόνων από Κύπριο αστυνομικό: Αντί να τηλεφωνήσει στην Ιντερπόλ, τηλεφώνησε στον δολοφόνο

Η κυπριακή αστυνομία επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», που αποκάλυψε ότι αστυνομικός, αντί να τηλεφωνήσει στην Ιντερπόλ Σερβίας , σχετικά με πληροφορίες για την πρόσφατη οργάνωση της δολοφονίας του Φάνου Καλοψιδιώτη, τηλεφώνησε στον φερόμενο ως οργανωτή της. Μαζί με τον Καλοψιδιώτη έχασαν την ζωή τους ακόμη τέσσερις άνθρωποι.

Σε ανακοίνωση της η αστυνομία σημειώνει πως έχει διεξαχθεί διοικητική έρευνα, η οποία κατέδειξε πως «η εν λόγω επικοινωνία ήταν προϊόν εσφαλμένης αντίληψης και όχι σκόπιμη ενέργεια που ανάγεται σε θέμα διαφθοράς».

Επίσης, επισημαίνεται ότι «σε καμία περίπτωση η πληροφορία, που δόθηκε από την Ιντερπόλ Σερβίας για την άφιξη Σέρβων εκτελεστών στα κατεχόμενα, περιλάμβανε ονόματα υποψήφιων θυμάτων».

Όσον αφορά στις διαρροές υπηρεσιακών εγγράφων, που προκύπτουν μέσα από το σημερινό δημοσίευμα, η αστυνομία θεωρεί ότι αποτελεί απαράδεκτη και καταδικαστέα υπηρεσιακή συμπεριφορά, για την οποία θα οριστεί αξιωματικός για τη διενέργεια έρευνας των συνθηκών και περιστάσεων διαρροής.

Σε γραπτή δήλωση ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αναφέρει ότι το θέμα, που προέκυψε για το χειρισμό πληροφοριών, θα τύχει διερεύνησης από ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

APE-MPE

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER