Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016 18:47

Δύο κυνηγοί θησαυρών σκάβουν για να βρουν ένα... τρένο των Ναζί

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δύο κυνηγοί θησαυρών σκάβουν για να βρουν ένα... τρένο των Ναζί

Δύο κυνηγοί θησαυρών, ένας Πολωνός και ένας Γερμανός, ξεκίνησαν σήμερα την ανασκαφή σε μια τοποθεσία στη νοτιοδυτική Πολωνία όπου πιστεύουν ότι είναι κρυμμένο ένα ολόκληρο... τρένο των Ναζί, γεμάτο με όπλα και θησαυρούς αμύθητης αξίας, παρά τον σκεπτικισμό που εκφράζουν οι ειδικοί για το εγχείρημά τους.

Ο Αντρέας Κόπερ και ο Πιοτρ Ρίχτερ είχαν ανακοινώσει πέρσι ότι "εντόπισαν" ένα τρένο θαμμένο σε μια κρυφή σήραγγα κοντά στην περιοχή του Βάλτζμπριχ. Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, το τρένο αυτό μετέφερε "λάφυρα" των Ναζί (κυρίως κοσμήματα), αλλά και όπλα και εξαφανίστηκε σε μια σήραγγα την εποχή της προέλασης του Κόκκινου Στρατού, προς τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Κόπερ και ο Ρίχτερ κατάφεραν να εξασφαλίσουν την άδεια που χρειάζονταν για να ξεκινήσουν την ανασκαφή, παρά τη μελέτη του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κρακοβίας που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι απίθανο να υπάρχει ένα τρένο στο σημείο που έχουν υποδείξει οι δύο ερασιτέχνες αρχαιολόγοι.

Σήμερα το πρωί, οι δύο κυνηγοί θησαυρών οδήγησαν την ομάδα τους στο Βάλτζμπριχ και ξεκίνησαν την ανασκαφή σε τρία διαφορετικά σημεία, μέσα σε έναν περιφραγμένο χώρο.

"Πρέπει να βρούμε μια σιδηροδρομική γραμμή, πιθανότατα την είσοδο της σήραγγας και, αν υπάρχει σήραγγα, μέσα εκεί πρέπει να βρίσκεται και ένα τρένο", είπε ο Αντρέι Γκάλι, ο εκπρόσωπός τους, μιλώντας σε πολωνικά μέσα ενημέρωσης. "Τι ελπίζουμε; Να ανακαλύψουμε ένα είδος χρονοκάψουλας, κάτι από εκείνη την εποχή, από την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ελπίζουμε να το πετύχουμε", συνέχισε.

Η ομάδα αναμένεται ότι θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα ευρήματά της εντός των επόμενων ημερών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER