Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 21:42

Ιμάμης απαντά στην απαγόρευση του μπουρκίνι με... καλόγριες!

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιμάμης απαντά στην απαγόρευση του μπουρκίνι με... καλόγριες!

Ένας Ιταλός ιμάμης που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook τη φωτογραφία μιας ομάδας καλογραιών στην παραλία δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις ενώ ο λογαριασμός του "μπλοκαρίστηκε" επί ώρες από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Εν μέσω της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία για το μπουρκίνι, ο Ιζεντίν Εζίρ, ένας ιμάμης από τη Φλωρεντία, δημοσιοποίησε –χωρίς να προβεί σε κανένα σχόλιο– μια φωτογραφία στην οποία οι καλόγριες, ντυμένες από την κορφή μέχρι τα νύχια, παίζουν με τα κύματα στην παραλία.

Ακολούθησε καταιγισμός σχολίων αλλά σύντομα η σελίδα μπλοκαρίστηκε προσωρινά από το Facebook, μετά από καταγγελίες άλλων χρηστών.

Αναρτώντας τη φωτογραφία αυτή ο ιμάμης, που είναι και πρόεδρος της Ένωσης Ισλαμικών Κοινοτήτων της Ιταλίας (UCOII) υποστηρίζει ότι ήθελε "να απαντήσει σε εκείνους που λένε ότι οι δυτικές αξίες διαφέρουν όσον αφορά την ενδυμασία και την κάλυψη του σώματος".

"Ήθελα να πω ότι ένα μέρος των δυτικών αξιών προέρχεται από τον χριστιανισμό (...) και ότι βλέπουμε ότι οι χριστιανικές ρίζες προέρχονται επίσης από ανθρώπους που καλύπτουν σχεδόν πλήρως το σώμα τους", εξήγησε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Sky Tg24. Όπως είπε, ήθελε να ξεκινήσει μια "εποικοδομητική συζήτηση" και έλαβε πολλά ευχαριστήρια μηνύματα από "πάρα πολλούς χριστιανούς".

Μετά την αντιπαράθεση που έχει προκληθεί στη Γαλλία, το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκρινε ανεπαρκές ή ακόμη και επικίνδυνο κάθε μέτρο απαγόρευσης του μπουρκίνι, του μαγιό που φορούν ορισμένες μουσουλμάνες για να καλύπτουν το σώμα τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια  

0 # Kapadritis 1 19-08-2016 23:50
Βέβαια να τονίσουμε ότι επίτηδες έχει την φωτογραφία αυτών των καλογριών μόνο στην πλάτη και όχι από μπροστά στην πρόσοψη όπου φαίνονται περισσότερο τα χαρακτηριστικά των προσώπων και του σώματος, ενώ όταν οι μουσουλμάνες φοράνε την μπούρκα κ.α. καλύπτουν ασφυκτικά όλο ή σχεδόν όλο το ανθρώπινο σώμα. Οπότε μάλλον δεν υπάρχει σημείο σύγκρισης!
Επίσης μάλλον επίτηδες δεν έδειξαν και με άλλες φωτογραφίες όταν αυτές οι καλόγριες κάνανε μπάνιο φορούσαν ακόμα αυτά τα λιτά ενδύματα σαν το μπουρνούζι ή τα αφαιρέσανε; Φυσικά τα αφαίρεσαν όπως κάνουν πάντα όταν αυτές κάνουν μπάνιο και μάλλον μένουν μόνο με το μαγιό! Ενώ οι μουσουλμάνες καθόλου!
Επίσης και πιό σημαντικό είναι ότι το κάλυμα - καπέλο στο κεφάλι και κάποια καλύματα στο σώμα τα φοράνε ΜΟΝΟ οι μοναχές καλόγριες και όχι όλες οι Χριστιανές γυναίκες που είναι πιό ελεύθερες. Ούτε κάν ακόμα δεν βλέπουμε να φοράνε καθόλου καλύματα ούτε κάν και οι πρεσβυτέρες - γυναίκες των ιερέων παπάδων που φοράνε κανονικά μαγιό σαν τις άλλες γυναίκες όταν πηγαίνουν στην παραλία! Οι χριστιανές γυναίκες και από ότι βλέπουμε, μπορούνε να φοράνε ότι θελουν στις παραλίες χωρίς κανένα περιορισμό!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Kapadritis 2 19-08-2016 23:51
Ενώ αντίθετα στην μουσουλμάνικη θρησκεία ο περιορισμός και η κάλυψη όλου του σώματος είναι απόλυτα υποχρεωτικός ανεξαρτήτως σε ΟΛΕΣ τις μουσουλμάνες γυναίκες και στις μουσουλμανικές χώρες, όχι μόνο στις παραλίες αλλά παντού! Στις ελεύθερες χώρες που δεν υπάρχει περιορισμός θα μπορούσαν και αυτές να φοράνε κανονικά μαγιό, αλλά φυσικά εάν το κάνανε, μετά στο σπίτι θα τρώγανε γερό ξύλο από τους μουσουλμάνους συζύγους τους γιά αθέτηση των αυτηρών κανόνων του μουσουλμανισμού ! Όπως και πολλές φορες έχουν κάνει βιαιοπραγίες εναντίον τους, αλλά αυτά δεν δημοσιεύονται!
Επίσης να προσθέσω ότι υπάρχει και κάποια διαφορά και στις Ορθόδοξες μοναχές που κανονικά δεν πηγαίνουν γιά μπάνιο στις παραλίες, ώστε επίσης και γιά να μην σκανδαλίσουν με την παρουσία τους και τον υπόλοιπο κόσμο που θα τις έβλεπε! Εάν ετύχαινε η περίπτωση κάποιες ορθόδοξες μοναχές να επιμένανε να πηγαίνανε γιά μπάνιο σίγουρα να ξέρατε ότι θα αφήνανε τα καλογερικά άμφια τους στο αυτοκίνητο όταν θα φτάνανε στην παραλία και θα πηγαίνανε στην θάλασσα κανονικά με τα μαγιό τους. Όπως επίσης τα αφαιρούνε όλα τα άμφια τους και οι παπάδες - ιερείς με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους όταν πάνε στις παραλίες γιά μπάνιο!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER