Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 21:16

Η χώρα που θα δίνει άδεια στις γυναίκες λόγω περιόδου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η χώρα που θα δίνει άδεια στις γυναίκες λόγω περιόδου

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές περιλαμβάνουν και μέτρα για την προστασία των εργαζομένων που μένουν έγκυες ή έγιναν πρόσφατα μητέρες. Διαβάστε σε ποια χώρα θα ισχύσει το πρωτοποριακό μέτρο!

 

Σε μία κινεζική επαρχία θα χορηγείται στο εξής άδεια δύο ημερών στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.

Οι γυναίκες που απασχολούνται στην επαρχία Ningxia, συγκεκριμένα, στη βόρεια Κίνα σύντομα θα είναι σε θέση να πάρουν άδεια έως και δύο ημέρες το μήνα, εάν οι πόνοι της περιόδου είναι τόσο αφόρητοι που τις εμποδίζουν να εργαστούν. Η τοπική κυβέρνηση δήλωσε ότι η πολιτική της «άδειας περιόδου» θα βελτιώσει τις εργασιακές συνθήκες για τις γυναίκες. Επίσης, οι εργοδότες θα πρέπει να τιμωρηθούν εάν δεν συμμορφώνονται με τους νέους όρους, οι οποίοι περιλαμβάνουν επίσης μέτρα για την προστασία των εργαζομένων γυναικών που μένουν έγκυες ή έγιναν πρόσφατα μητέρες, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα South China Morning Post.

Η Ningxia δεν είναι το πρώτο μέρος στην Κίνα που θα χορηγεί άδεια σε γυναίκες υπαλλήλους της επιπλέον ημέρες όταν έχουν περιόδο, καθώς αυτό προβλέπεται ήδη στις επαρχίες Shanxi, Hubei και Anhui.

Η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ινδονησία είναι μεταξύ των χωρών που προσφέρουν κάποιας μορφής "άδεια περιόδου", με την Ταϊβάν να προσφέρει στις γυναίκες τρεις ημέρες επιπλέον άδεια, εφόσον πάσχουν από κράμπες.

"Αυτό δεν είναι κάτι που θα λειτουργήσει ως δικαιολογία για τους εργαζόμενους, ώστε να περάσουν περισσότερο χρόνο μακριά από τη δουλειά τους, αλλά ως ένα μέτρο που θα ευνοήσει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής", δηλώνουν διάφορες κοινωνικές οργανώσεις.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER