Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 09:26

Βραζιλία: Ο Μισέλ Τέμερ υπόσχεται "μια νέα εποχή"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βραζιλία: Ο Μισέλ Τέμερ υπόσχεται "μια νέα εποχή"

Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ ανήγγειλε την έναρξη «μιας νέας εποχής» στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, μερικές ώρες μετά την καθαίρεση της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ, που καταδικάστηκε από τη Γερουσία για παραποίηση στοιχείων του προϋπολογισμού, και την ανάληψη της εξουσίας από τον ίδιο.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή δύο ετών και τεσσάρων μηνών», ως τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία στα τέλη του 2018, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί «με την επιδοκιμασία των Βραζιλιάνων. Αυτό θα είναι δύσκολο», είπε ο Τέμερ στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

Η ανάκαμψη της βραζιλιάνικης οικονομίας δεν θα είναι εύκολο έργο, είπε ο Τέμερ, χαρακτηρίζοντας προτεραιότητες τη θέσπιση ορίου των δημοσίων δαπανών εντός της χρονιάς, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας και την προώθηση μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ο Τέμερ διεμήνυσε ότι δεν θα ανεχθεί διαφωνίες εντός του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ακόμη, ο νέος δεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας εμφανίστηκε ενοχλημένος διότι ορισμένοι από τους συμμάχους του αποφάσισαν να επιτρέψουν στην προκάτοχό του Ντίλμα Ρουσέφ να διατηρήσει τα πολιτικά της δικαιώματα χωρίς πρώτα να συζητήσουν σχετικά με την κυβέρνησή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER