Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 11:46

Ιαπωνία: 11 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από τον τυφώνα Λάιονροκ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιαπωνία: 11 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από τον τυφώνα Λάιονροκ

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με 17 δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής δυνατή η επικοινωνία, ενώ 1.600 εξακολουθούν να βρίσκονται αποκλεισμένοι σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας μετά το πέρασμα ενός ισχυρού τυφώνα την Τρίτη, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές.

Συνολικά 9 σοροί βρέθηκαν την Τρίτη σε έναν οίκο ευγηρίας της περιοχής Ιουαϊζούμι, στην οποία δεν είχε εκδοθεί εντολή εκκένωσης πριν από την επέλαση του τυφώνα, όπως και μια 10η σορός σε άλλο σημείο στην ίδια περιοχή.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε εξάλλου τη ζωή της μέσα στο σπίτι της το οποίο πλημμύρησε στην πόλη Κούτζι, στην περιοχή Ιουάτε.

"Με 17 ανθρώπους δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία για να μάθουμε αν είναι καλά", δήλωσε την ίδια ώρα ο Γιασουγιούκι Ισιγκούρο, ένας υπάλληλος της Ιουαϊζούμι, η οποία αντιμετώπισε μεγάλες πλημμύρες.

Παράλληλα ένας διευθυντής δημοτικού σχολείου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Jiji ότι δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με έναν μαθητή και την οικογένειά του.

Εξάλλου συνολικά 1.600 άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι σε διάφορες ζώνες της Ιουάτε, οι οποίες έχουν πληγεί από τον τυφώνα και ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατή η πρόσβαση των σωστικών συνεργείων σε αυτές.

Σημαντικές ζημιές έχουν προκληθεί στις οδικές αρτηρίες αυτής της επαρχίας, με 22 δρόμους να έχουν αποκλειστεί εντελώς, σύμφωνα με έγγραφα των αρχών.

Επίσης περίπου 820 κάτοικοι της Ιουάτε εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να βρίσκονται σε καταφύγια.

Ο ισχυρός τυφώνας Lionrock ο οποίος συνοδευόταν από σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξε την Τρίτη το βορειοανατολικό τμήμα της Ιαπωνίας. Πλημμύρες προκλήθηκαν από τον τυφώνα αυτόν και στη νήσο Χοκάιντο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER