Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 17:00

Γονείς και δάσκαλοι υπέρ των παραδοσιακών παιχνιδιών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γονείς και δάσκαλοι υπέρ των παραδοσιακών παιχνιδιών

Ο διευθυντής του σχολείου Pilar Bangsa είπε ότι το σχολείο οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις για να μαθαίνουν τα παιδιά τα παραδοσιακά παιχνίδια

«Θέλουμε να τους δείξουμε την πλούσια κουλτούρα της Ινδονησίας» πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας της χώρας, Essi Hermaliza είπε ότι οι αρχές έχουν σκοπό να εμφυσήσουν στα παιδιά τις παλιές αξίες μέσω των παραδοσιακών παιχνιδιών σε όλη τη χώρα.

 Ο δήμαρχος της πόλης Μπογκόρ ανακαίνισε ένα πάρκο και το εξόπλισε με παιχνίδια για «να βοηθήσει τα παιδιά να αποφεύγουν το Pokemon Go» μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το Reuters.

Τα παραδοσιακά παιχνίδια συχνά είναι φθηνά, ορισμένα πωλούνται για λιγότερο από ένα δολάριο, αλλά επιχειρηματίες είδαν τη ζήτηση των παραδοσιακών παιχνιδιών ως ευκαιρία, παίρνουν παιχνίδια φτιαγμένα σε χωριά και τα πωλούν στο διαδίκτυο.

Η ζήτηση είναι μεγάλη, ανέφερε ένας επιχειρηματίας από την αποθήκη του στη Τζακάρτα, όπου εργάτες έκαναν πακέτο παιχνίδια για παράδοση.

Παιδιά όπως η 13χρονη Michelle Miranda, αναφέρουν ότι τα παραδοσιακά παιχνίδια δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα ηλεκτρονικά γκάτζετς, αλλά είναι επίσης διασκεδαστικά.

«Άρχισα να βαριέμαι το Pokemon Go επειδή γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να βρεις τα σπάνια Pokemon» είπε. «Παίζω στο σπίτι με τους φίλους congklak, είναι διασκεδαστικό και με βοηθά να μάθω αριθμητική», πρόσθεσε.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER