Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 11:28

Εκσκαφέας επιστρατεύτηκε για τη διάσωση τριών ελεφάντων από δεξαμενή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εκσκαφέας επιστρατεύτηκε για τη διάσωση τριών ελεφάντων από δεξαμενή

Διασώστες στην Κίνα χρησιμοποίησαν έναν μεγάλο εκσκαφέα προκειμένου να σπάσουν έναν τσιμεντένιο τοίχο και να απελευθερώσουν τρεις ελέφαντες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι σε μια δεξαμενή με νερό επί δύο ημέρες.

Οι τρεις ελέφαντες, δύο ενήλικες και ένα μικρό , εντοπίστηκαν την Κυριακή σε μια δεξαμενή βάθους πέντε μέτρων στη Σισουανγκμπάνα στη νοτιοδυτική Γιουνάν, τη μόνη περιοχή της Κίνας όπου ζουν άγριοι ελέφαντες, κοντά στα σύνορα με το Λάος και τη Μιανμάρ.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις η δεξαμενή είχε αρχίσει να γεμίζει νερό, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ελεφάντων και δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των διασωστών.

Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι οι δύο ενήλικες ελέφαντες έπεσαν στη δεξαμενή στην προσπάθειά τους να σώσουν το μικρό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

Καθώς η δεξαμενή γέμιζε νερό τα δύο μεγάλα ζώα κρατούσαν πάνω από το νερό το μικρό, ενώ περίπου δέκα ακόμη ελέφαντες είχε συγκεντρωθεί γύρω από τη δεξαμενή, ανήσυχοι, προσπαθώντας να σώσουν τους συντρόφους τους που βρίσκονταν μέσα τραβώντας τους από την προβοσκίδα.

Φωτογραφίες δείχνουν το μικρό ελεφαντάκι σχεδόν καλυμμένο από το νερό, με την προβοσκίδα του μόλις να ξεπερνά την επιφάνεια.

«Φοβηθήκαμε ότι είτε θα πνιγεί είτε θα πεθάνει από ασφυξία», δήλωσε ο Σιόνγκ Σαογιόνγκ, αξιωματούχος του κέντρου προστασίας ελεφάντων της επαρχίας Γιουνάν.

Το δασαρχείο αρχικά προτίθετο να ρίξει από ελικόπτερο σάκους με άμμο μέσα στη δεξαμενή ώστε να μπορέσουν να ανέβουν πάνω τους οι εγκλωβισμένοι ελέφαντες και να βγουν έξω. Όμως οι σφοδρές βροχοπτώσεις δεν επέτρεψαν στο ελικόπτερο να πετάξει.

Για να κερδίσουν χρόνο οι διασώστες κατάφεραν να αδειάσουν ένα μέρος από τα νερά της δεξαμενής και έδωσαν μπανάνες στους ελέφαντες.

Μόλις ο μικρός ελέφαντας έδειξε σημάδια αδυναμίας, οι αρχές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν έναν μεγάλο εκσκαφέα για να ανοίξουν μια δίοδο διαφυγής για τα ζώα. Προκειμένου όμως να απομακρύνουν τους άλλους ελέφαντες που παρέμεναν στο σημείο ώστε να μην τραυματιστούν, οι κάτοικοι έριξαν πυροτεχνήματα για να τους τρομάξουν.

Τελικά τα τρία ζώα κατάφεραν να βγουν από τη δεξαμενή από τη δίοδο διαφυγής και έφυγαν στο δάσος.

Σύμφωνα με το Xinhua, περίπου 300 ελέφαντες ζουν ελεύθεροι στην επαρχία Γιουνάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER