Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 12:08

Η υπηρεσία Onstar της Opel σώζει ζωές

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η υπηρεσία Onstar της Opel σώζει ζωές

Στοχεύει στην εξυπηρέτηση, την ασφάλεια και την καινοτομία η Opel η οποία ένταξε στην γκάμα των νέων μοντέλων της την υπηρεσία OnStar. Η συγκεκριμένη υπηρεσία που δρομολογήθηκε ενάμιση χρόνο νωρίτερα, χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία από επτά εκατομμύρια κατόχους σε ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα και Μεξικό.

Εκτός από τις ψυχαγωγικές και επαγγελματικές υπηρεσίες της, το OnStar παίζει ενεργό ρόλο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπου μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές, ανεξάρτητα αν το ζητήσει ο χρήστης ή όχι. Για παράδειγμα αν υπάρξει ατύχημα και ενεργοποιηθεί κάποιος αερόσακος αυτόματα θα ειδοποιηθεί ο σύμβουλος που θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον οδηγό. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε η υπηρεσία θα στείλει άμεσα στο σημείο νοσοκομειακό, ενώ θα ειδοποιήσει και την αστυνομία. Η υπηρεσία που είναι όλες της μέρες και ώρες του χρόνου δίνει παράλληλα απαντήσεις σε ότι ρωτηθεί. Από το πλησιέστερο νοσοκομείο ή βενζινάδικο, την ακριβή θέση του αυτοκινήτου έως και μια γρήγορη διάγνωση προβλήματος του αυτοκινήτου.

Άμεσος εντοπισμός οχήματος και έλεγχος οχήματος

Επιπλέον, η υπηρεσία βοηθά τον ιδιοκτήτη στον εντοπισμό του κλεμμένου αυτοκινήτου, αρκεί πρώτα να έχει δηλωθεί στην αστυνομία. Με το Remote Ignition Block, η υπηρεσία στέλνει εξ αποστάσεως σήμα που εμποδίζει την εκκίνηση του οχήματος, καθώς μπλοκάρει την εκκίνηση της μίζας, ενώ παράλληλα στέλνει και τις συντεταγμένες για τον εντοπισμό του.

Παράλληλα ο οδηγός μπορεί να πάρει πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την κατάσταση λαδιού ή της πίεσης των ελαστικών, το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου από απόσταση, τον εντοπισμό του οχήματος, την ενεργοποίηση της κόρνας και του αλάρμ, το γρήγορο κατέβασμα προορισμών στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου και την εύκολη διαχείριση των ρυθμίσεων του Wi-Fi hotspot του αυτοκινήτου.

Σύνδεση 4G LTE με Wi-Fi Hotspot

Με ταχύτητες δεδομένων κινητής τηλεφωνίας μέχρι 10 φορές υψηλότερες από 3G τεχνολογίες, αυξημένη απόκριση και δυνατότητα ταυτόχρονης υποστήριξης φωνής και δεδομένων, μία ενσωματωμένη σύνδεση 4G LTE εξελίσσει τις δυνατότητες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας μέσα στο όχημα. Η τεχνολογία συνδεσιμότητας 4G LTE επιτρέπει ένα Wi-Fi hotspot με σύνδεση μέχρι και επτά συσκευών μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο.

Η τεχνολογία 4G LTE είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήση μέσα στο αυτοκίνητο καθώς ενσωματώνεται στο ηλεκτρικό του σύστημα και περιλαμβάνει δύο εξωτερικές κεραίες για μεγιστοποίηση της κάλυψης και της συνδεσιμότητας. Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες δεν θα χρειάζεται να έχουν smartphone για να χρησιμοποιούν συνδεδεμένες υπηρεσίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER