Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 14:56

Ενδιαφέρουσα πρόταση αποτελεί το Jeep Renegade 1.6 MultiJet II 120 ίππων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ενδιαφέρουσα πρόταση αποτελεί το Jeep Renegade 1.6 MultiJet II 120 ίππων

Η στροφή στους κινητήρες βενζίνης είναι η νέα τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Όμως μέχρι τώρα τα μεγάλα οχήματα καθώς και τα SUV που προορίζονται για χρήση κυρίως εκτός του αστικού περιβάλλοντος, όταν εξοπλίζονται με κινητήρες ντίζελ έχουν καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες στους τομείς της απόδοσης, της οικονομίας στα καύσιμα και στις εκπομπές ρύπων όσον αφορά το CO2.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση και για την ελληνική αγορά είναι η έκδοση του Jeep Renegade με πετρελαιοκινητήρα 1.6 MultiJet II απόδοσης 120 ίππων, που δοκίμασε στην Ελλάδα ο υπογράφων εκπροσωπώντας το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας πετρελαίου 1.6 MultiJet II αποδίδει 120 ίππους στις 3.750 σαλ. και ροπή 32,4 χλγμ. μόλις από τις 1.750 σ.α.λ. Η παροχή της ροπής από τόσο χαμηλές στροφές είναι κύριο χαρακτηριστικό όλων των πετρελαιοκινητήρων και αυτό συμβαίνει και στον κινητήρα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Το μοτέρ διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο στροβιλοσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας, ο οποίος σε συνδυασμό με την τεχνολογία τροφοδοσίας μέσω κοινού αυλού

MultiJet II, την χρήση παγίδας σωματιδίων (DPF) και την ανακύκλωση καυσαερίων εκπληρώνει τις αυστηρές απαιτήσεις Euro6 και πετυχαίνει χαμηλές τιμές εκπομπών καυσαερίου και κατανάλωσης καυσίμου. Όπως διαπιστώθηκε στη δοκιμή που περιλάμβανε διαδρομές στην Αττική, είναι ιδιαίτερα ελαστικός. Καθοριστικό ρόλο στη συνολική απόδοση του μηχανικού συνόλου παίζει και η σχεδόν επίπεδη καμπύλη ροπής.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Η επιλογή της μετάδοσης της κίνησης μόνο στον μπροστινό άξονα έχει δυο σημαντικά πλεονεκτήματα. Ειδικότερα, συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και μειώνει δραστικά το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου γιατί απουσιάζουν μηχανικά μέρη τα οποία απαιτούν προσθετή τεχνική φροντίδα.

Καθοριστικό ρόλο στην ικανότητα για γρήγορες επιταχύνσεις και οικονομία στο καύσιμο, παίζει και ο τελικός λόγος μετάδοσης στο διαφορικό που καθορίστηκε στο 3.833:1. Μέση κατανάλωση στο τεστ 5,9 λίτρα/100χλμ., εργοστασιακή κατανάλωση 4,6 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 120 γραμ./χλμ.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του χαρακτηρίζεται από την γνωστή μάσκα της μάρκας με τις επτά γρίλιες και τα μεγάλα στρογγυλά φωτιστικά σώματα δηλώνουν με σαφήνεια την καταγωγή του οχήματος. Οι μικροί πρόβολοι, τα τραπεζοειδή ανοίγματα των θόλων συμπληρώνουν την εμφάνιση του μπροστινού προβόλου.

Η διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου είναι μια ακόμη έκφανση της άποψης της αμερικάνικης μάρκας για το σαλόνι του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιήθηκαν υλικά καλής ποιότητας τα οποία στη πλειοψηφία τους είναι σκληρά. Αυτή η επιλογή δικαιολογείται από την θέση του αυτοκινήτου στη κατηγορία των SUV και την ύπαρξη τετρακίνητων εκδόσεων που προορίζονται για χρήση και σε off road.

Δόθηκε έμφαση στη προσαρμογή και στο φινίρισμα των επιμέρους τμημάτων. Οι χώροι είναι άνετοι για τους μπροστινούς επιβάτες. Όμως οι πίσω επιβάτες θα κάνουν μερικές υποχωρήσεις. Ικανοποιητικός χώρος αποσκευών (351 λίτρα). Η ποιότητα κύλισης είναι πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας του.

Η τιμή της βασικής έκδοσης Sport καθορίστηκε στα 21.900 ευρώ. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ABS, ESC, Traction Control, Hill Start Assist, 8 αερόσακους, σύστημα Start & Stop, σύστημα πολυμέσων UConnect με οθόνη αφής 5 ιντσών, συνδεσιμότητα Bluetooth για τηλεφωνικές κλήσεις και streaming μουσικής, θύρα USB, κλιματισμό A/C, ψηφιακή ένδειξη πίεσης ελαστικών, χειριστήρια στο τιμόνι.

AΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER